Vanaf maandag 26 februari om 20u40 bij VTM laat Axel Daeseleire kandidaten kiezen tussen ‘bekend’ of ‘onbekend’ in een spel waar niemand de regels kent. Het Onbekende loopt dan wekelijks op televisie maar is nu al online te bekijken op Streamz. Voor Sint-Truiden neemt kapster Lovely Dufour deel. 

 

Bekend of onbekend, risico’s nemen of op veilig spelen, vertrouwde paden bewandelen of kiezen voor uitdaging, spanning en avontuur? In Het Onbekende, het nieuwe psychologische en avontuurlijke realityprogramma gemaakt door de bedenkers van De Verraders, neemt Axel Daeseleire vanaf maandag 26 februari een groep avonturiers mee op reis naar een voor hen onbekende bestemming: Bulgarije. En Lovely Dufour uit Sint-Truiden gaat mee.

Tijdens een afvalrace worden de kandidaten constant voor dilemma’s gezet en moeten ze kiezen tussen het bekende of het onbekende. De gemaakte keuzes beïnvloeden niet alleen hoe de games gespeeld worden, maar hebben ook impact op de groepspot, de dynamiek binnen de groep en kunnen soms individuele voordelen met zich meebrengen. Elke aflevering eindigt met een pittige bekende of onbekende eliminatie. Wie durft alle controle los te laten en te kiezen voor het onbekende in dit unieke avonturenprogramma waarbij niemand weet wat de regels zijn? Aan het einde van de rit gaat slechts één iemand naar huis met de geldprijs, maar zelfs dát weten de kandidaten niet.

 

 

Lovely (27), kapster in Sint-Truiden 

 

Aan enthousiasme geen gebrek bij deze goedlachse jonge mama. Haar man en zoontje van 5 zijn haar grootste bron van geluk. Lovely is kapster, een job die haar op het lijf is geschreven. Ze doet het niet alleen met plezier, ze is ook een wandelende reclame voor het kappersvak aangezien ze voortdurend van coupe en haarkleur verandert. Daarnaast is Lovely ook creatief: ze zingt in een popkoor, speelt piano en breit. Lovely kan goed relativeren en neemt zichzelf niet al te serieus. “Ik ben misschien niet slim, maar wel tof!”, is één van haar uitspraken. Lovely is verslaafd aan pretparken bezoeken, haar favoriet is de Efteling.

“Ik ben stiekem meegesmokkeld in het nieuwe tv-programma ‘Het Onbekende’, vertelt Lovely. “Bijna een jaar geleden schreef ik me in voor een onbekend programma. Ik wist verder helemaal van niets ! Na maanden opnames mag ik nu eindelijk vertellen dat ik één van de kandidaten ben. Vanaf 26 februari kunnen jullie wekelijks dit avontuur te volgen op VTM.

 

Andere Limburgers

 

Smail – 29 jaar – business analist – Genk

 

 

Smail is een sympathieke, zelfzekere en goedlachse kerel met een speels kantje. Hij werkt als business analist en is de schakel tussen het business- en IT-departement. Sportiviteit staat hoog op het lijstje van Smail, waarbij skiën, hardlopen en fitness tot zijn favoriete activiteiten behoren. Daarnaast is hij een fervent reiziger, een echte levensgenieter die van avontuur en impulsiviteit houdt. Zijn levensmotto? “Eerst doen en dan denken.” Hij komt uit een gezin met 7 zonen en ze zijn allemaal heel close.

Fun fact: omdat hij de zevende van zeven zonen is, is koning Albert II zijn peter.

 

Ine – 43 jaar – arts – Genk

 

 

Ine is een actieve, gehuwde moeder van drie tienerzonen en werkt op de afdeling Endocrinologie in het Ziekenhuis Oost-Limburg. Naast haar job is ze een gepassioneerde trailrunner en getalenteerde pianiste. Ze gaat al eens een week hardlopen boven de poolcirkel en geeft nu en dan huiskamerconcerten. Zeggen dat Ine een bezige bij en een volhouder is, is dus een understatement. Maar ze is ook stressbestendig en niet alleen fysiek, maar ook mentaal in topvorm. Meedoen is voor haar belangrijker dan winnen. Maar laat er geen vergissing over bestaan: als ze de kans krijgt, zal ze die niet laten liggen.

Fun fact: ze kan naar eigen zeggen niét koken.

 

Silvana – 26 jaar – logistiek bediende – Houthalen 

 

 

In 2022 werd Silvana bekroond tot Miss Limburg en werd ze tweede eredame in de Miss België-verkiezing. Haar looks dankt ze aan de Griekse en Italiaanse roots van haar ouders. Maar Silvana is meer dan alleen een beauty. Ze bezit ook twee masterdiploma’s in rechten en management. Daarnaast is ze heel sportief: fitness, krachttraining, zumba en lopen. Niet voor niets is ze ambassadrice van NRG Fitness. Ze zal niet aarzelen om het spel strategisch te spelen. “Mensen onderschatten me vaak. Ze denken dat ik dom ben en ik durf daar zeker gebruik van te maken.” 

Fun fact: met meer dan 11.000 volgers op Instagram mag je haar gerust ook influencer noemen.

 

Lotte – 27 jaar – verpleegster – Mol

 

 

Lotte is verpleegkundige. Ze werkt al sinds haar 16de in de zorg en dat heeft haar geleerd om stressbestendig te zijn. Hoewel Lotte niet van verrassingen houdt, is ze behoorlijk impulsief en verlaat ze graag haar comfortzone. Voor dat laatste is ze bij Het Onbekende natuurlijk aan het juiste adres. Lotte is sportief en fit, altijd opgewekt en enthousiast. Stiltes zijn niet aan haar besteed, ze houdt de sfeer levendig. En wanneer ze overtuigd is van haar gelijk, zet ze alles op alles om dat te bewijzen.

Fun fact: gaat niet naar de bakker zonder make-up.

 

Het Onbekende: vanaf 26 februari elke maandag om 20u40 bij VTM en nu al beschikbaar op Streamz.

Tekst en beelden © VTM