De laatste maanden krijgt het automerk Mazda positieve commentaren in de gespecialiseerde pers. Alle modellen behalen vlot vijf sterren op vlak van veiligheid en het merk staat in de top 3 van meest betrouwbare wagens. Garage Govaerts op de Industrielaan in Sint-Truiden bevestigt de trend. “Ook tijdens en na de coronaperiode gingen en gaan onze verkoopcijfers in stijgende lijn. De klanten smaken onze open aanpak en genieten van de fenomenale afwerking die Mazda biedt”, zegt David Vercammen.

Bij  garage Govaerts op de Industrielaan in Sint-Truiden en Staatsbaan in Halen kan je terecht voor zowel nieuwe wagens als tweedehandswagens. Naast het aanbod in personenwagens is Govaerts gespecialiseerd in bedrijfswagens. De corebusiness in  de garage te Sint Truiden  van de familie is Mazda en Isuzu. Vader Omer startte met de garage nu alweer zo’n 50 jaar geleden. Opvallend is de doorbraak van Mazda in gans Europa. David Vercammen is verkoper bij Govaerts en hij bevestigt: “De doorbraak op het ganse continent is onmiskenbaar. Ook bij ons blijven de verkoopcijfers stijgen. Mazda scoort hoog als het gaat over veiligheid met 5 sterren en er is de fenomenale afwerking, een streling voor het oog. In Amerika behaalt Mazda de derde plaats als het gaat over betrouwbaarheid.”

(Lees verder onder de foto)

In beeld: David vercammen tussen enkele van zijn geliefkoosde modellen: “Onze deuren staan wijd open zodat elke Truienaar ons en onze wagens beter kan leren kennen”

Mazda CX-60

Er is een uitgebreid aanbod van Mazda op de markt. Iedereen kan in de showroom altijd eens een kijkje nemen. Het neusje van de zalm is de Mazda CX-60. Verkoopsverantwoordelijke David Vercammen legt uit: “Mazda’s nieuwe plug-in hybride presteert niet alleen uitstekend op het gebied van rijervaring, maar kan ook voortreffelijke verbruikscijfers voorleggen. De nieuwe 8-traps automatische transmissie zorgt voor minder uitstoot en een soepeler optrekvermogen. De All-New Mazda CX-60 is onze eerste plug-in hybride. Hij is uitgerust met een 17,8 kWh batterij en biedt een gecombineerd vermogen van 327 pk. Dankzij zijn 1,5 liter verbruik stoot hij maar 33 gram CO² uit. Interessant is dat de overheid nog tot en met 31 december 2022 de aankoop en de brandstofkosten van plug-in hybrides 100% fiscaal aftrekbaar heeft gemaakt.”

Tweedehands

Met de komst van Mazda’s eerste plug-in hybride zouden we bijna vergeten dat Mazda al een aantal jaar een volledig elektrische SUV in het gamma heeft. Die kan nu zelfs tweedehands worden aangeboden. David Vercammen verduidelijkt: “Aangezien Mazda er zo vroeg bij was, kunnen we nu een tweedehands exemplaar uit 2021 aanbieden. Hij heeft nog maar 4.960 kilometer op de teller staan en heeft een rijbereik tot 200 kilometer. Daarnaast hebben we onze stockdeals en een resem tweedehands wagens, perfect in orde en met een uitstekende ploeg techniekers voor de nazorg.”

Isuzu pick-up

Garage Govaerts heeft naast Mazda een tweede Japans merk waar ze op inzetten. “De pick-ups van Isuzu (foto hieronder) zijn topkwaliteit. De oudste Japanse constructeur startte met Isuzu in 1916 en onderscheidt zich van andere merken omdat het de enige is met een industriële motor in plaats van een gewone automotor.”

(Lees verder onder de foto)

Openheid

Tenslotte kijkt David nog even naar het familiebedrijf zelf. “We zijn een hecht team”, vertelt hij. “Het familiale karakter van het bedrijf is er één van openheid, ook naar de klanten toe. Ze kunnen mee toekijken als er aan de auto wordt gewerkt en vragen stellen. Niets is ons teveel. We proberen iedereen zo goed mogelijk verder te helpen, altijd in volledige openheid. Af en toe organiseren we een dagje een rondrit met liefhebbers van sportwagens van Mazda dat we beginnen met een gezamenlijk ontbijt. We zien onszelf als één team met onze klanten. Dat is de kracht van  garage Govaerts.”

 

Govaerts Sint-Truiden – Poort Sint-Truiden – Industrielaan 3340 – 3800 Sint-Truiden (parellel met de Expresweg N80 richting Hasselt)

Govaerts Halen – Staatsbaan 47 – 3545 Halen

Openingsuren, afspraak maken en zelfs je eigen tijdstip van onderhoud inplannen via de website:

https://www.govaerts-group.be/

Tekst & foto’s © Govaerts Group / Rudi De Cock