Ten Huize van stelt mensen voor die een band hebben met Sint-Truiden en hierbij hun vereniging, bedrijf, hobby, … willen delen met anderen (info: robikske@gmail.com)

Kevin Timmermans is amper 25 jaar oud, is tewerkgesteld bij de groendienst Sint-Truiden en is erin geslaagd om een overheerlijk bier het Kurre Bier te lanceren. Wie nog geen kennis gemaakt heeft met dit bier, moet het zeker eens proeven.

Studies
Kevin heeft school gelopen bij ‘Broeder Louis’ waar hij de kennis in de landbouwsector heeft opgedaan. Na zijn studies wou hij van het leven genieten en ging hij een opleiding volgen als zytholoog. Kevin is iemand die graag bier proeft maar… deze ook wenst te brouwen.

Bierproeven
Kevin was geïnteresseerd in het proeven van bieren en kijkt ernaar uit om nieuwe biertjes te ontdekken.  Zo heeft hij kunnen genieten van de bieravonden in de Gebrande Winning, Zepperenweg 7, 3800 Sint-Truiden en andere proeverijen.

Het is bij Kevin echter niet alleen bij het proeven gebleven. Zijn vader en hijzelf kwamen op het idee om een eigen biertje te brouwen. Ze hebben vele biertjes geproefd om tot een goed bier te komen.

Kurre Bier
Het Kurre Bier is een trippel van een goud-gele kleur met zachte toetsen van citrus. Het Kurre Bier is een biertje van 8,5% en zit in flesjes van 33 cl.

Naam Kurre
Kevin haalde vroeger veel varkensstreken uit en werd hierdoor ‘Kurre’ genoemd door zijn oma.  Deze naam is ter nagedachtenis gekozen aan zijn oma en … wie hangt er niet graag eens het varken uit?

Lancering Kurre Bier
Het Kurre Bier dat ontwikkeld is door Kevin Timmermans uit Wellen slaat aan bij de bierdrinkers. Het Kurre Bier is in 2019 ontwikkeld en gelanceerd in verschillende verkooppunten over België. Het bier vond zijn doorbraak tijdens de braderie in Wellen waar het bier gesmaakt werd. De mensen konden hier eens kennismaken met het Kurrebier. Dankzij de stad en via de Vrije Radio Wellen (VRW) en TrudoFM heeft Kevin zijn bier in Haspengouw verder kunnen voorstellen en lanceren. Op nog geen week tijd was bijna de hele voorraad geconsumeerd. Zijn toekomst als zytholoog is hierdoor verzekerd.

Thema
Het varkentje slaat ook fel aan om als cadeau te geven voor verjaardagen of om iemand te laten weten dat deze een ‘Kurre’ is… Het aanbod rond het Kurre Bier is daarom ook uitgebreid. Momenteel kun je naast een kartonverpakking van 24 flesjes, geschenkverpakkingen kopen van 2 flesjes met 1 glas Kurre Bier.

Verzamelaars
Verzamelaars kunnen de geschenkverpakking, bierflesjes, bierviltjes of gepaste glazen kopen en wie weet … binnenkort nog meer.

Toekomst
Kevin laat het niet met 1 overheerlijk blond biertje. Het volgende biertje dat gelanceerd zal worden, zal op basis van Wellense stroop zijn, dat gemaakt is uit de peren van de plaatselijke producenten. Een echt streekproduct dus en… donker. Hieropvolgend komt er nog een kriekbiertje, gebrouwen met onze lekkere krieken… We kijken er alvast naar uit en… wie kan de naam reeds bedenken?

Waar is dat Kurre te verkrijgen in de buurt?
Bierhandel – winkel:
Drankhandel AdFundum, Zepperenweg 7, 3800 Sint-Truiden, http://dranken-adfundum.be/;
Hooch Belgium, www.hooch.be;
Spar Gelinden, Engelmanshoven-Dorp 99, 3800 Sint-Truiden, www.spar.be/winkels/spar-gelinden.

Horeca:
Aen Tafel, Luikersteenweg 523, 3800 Sint-Truiden, www.aentafel.be/ ;
Café De Smis Velm, Sint-Martinusstraat 1, 3806 Velm, Café de Smis

Dit is een informatieve lijst. Hierbuiten zijn er nog andere verstrekkingsplaatsen van het Kurre Bier.

Promofilmpje
www.facebook.com/watch/?v=267870184503464

Contactgegevens
Kevin Timmermans, Blokenstraat 6, 3830 Wellen, +32 476 36 01 26, kurrewellen@hotmail.com, www.facebook.com/KurreBier/, www.instagram.com/kurrebier/