Yves Cologne (54) en Johan Leenen (58) vonden elkaar zo’n tien jaar geleden in de tweedehandsverkoop van wagens. Beiden waren tot dan toe elks hun eigen weg gegaan. TruiensNieuws was nieuwsgierig naar het succes van de twee Truienaren, en ging hen opzoeken in hun autoparadijs op de Luikersteenweg nummer 320: CL Cars.

TN: Goeiemorgen heren! De initialen CL in CL Cars staan voor jullie achternamen. Toch heeft het redelijk lang geduurd vooraleer jullie elkaar vonden. Hoe komt dat?

Johan: “Bij ons thuis deden ze in fruit. Maar ik was ook geïnteresseerd in autoverkoop. Ik begon met kleine autootjes, en dankzij een tip van iemand van de familie kon ik dit pand op de Luikersteenweg kopen. Zo is de bal aan het rollen gegaan. Ik was niet slecht bezig maar een overval, een home jacking zette de wereld bij ons thuis op zijn kop. Mijn vrouw drong erop aan te stoppen, en zo ben ik terug in de fruitsector beland.”

Yves: “Ik zat elders in de tweedehandsverkoop van wagens. Johan had het pand verhuurd maar die zaak draaide niet zo goed. Toen hij zelf terug wilde beginnen hebben we elkaar gevonden. We kennen elkaar al 25 jaar maar werken dus nog maar 10 jaar samen.Vandaag zijn we een dreamteam dat elkaar goed aanvult.”

TN: Ik passeer hier dagelijks en ik merk dat de zaak goed draait. Ik zie vaak een van jullie met klanten buiten bij een auto staan praten.   

 Yves: “Ja, we hebben elkaar echt gevonden. Het is een bloeiende zaak, een gezellige drukte zeg maar. We verkopen zo’n 40 tot 50 wagens per maand. De afgelopen 5 maanden zijn er ruim 200 verkocht.”

Johan: “Ik werk nog drie dagen per week in het fruit. Maar we zijn samen een geoliede motor, om het zo maar te zeggen. Een goed draaiende diesel.” (lacht)

In beeld hierboven Johan en Yves: “We geven eigenlijk meer aan onze klanten dan de garantie strikt zegt”

 

TN: Je zegt diesel. Om het over autoverkoop te hebben….raden jullie nog dieselwagens aan?  

Johan: (gedecideerd) “Zeker! Wij verkopen nog veel dieselwagens om de eenvoudige reden dat dat ondanks alles nog steeds de goedkoopste manier van rijden is. De omslag naar elektriciteit is nog niet voelbaar in onze sector. Hybrides zijn er al wel, maar de mensen zijn er nog lang niet klaar voor. Een nieuwe auto wordt almaar duurder, zeker een elektrische. Meer en meer mensen kiezen voor een wagen van één of twee jaar oud, omdat dat betaalbaarder is. Voor die mensen hebben we een mooi aanbod in voornamelijk benzine en diesel.”

Yves: “Mensen moeten te lang wachten op een nieuwe wagen. Grote autoconstructeurs bouwen het aanbod af. Er is een schaarste. Wij stonden al lang geleden klaar om in dat gat te springen. We hebben een pand hier iets verderop aangekocht zodat we een gevarieerd aanbod kunnen bieden aan onze klanten. Ook onze internet-poot doet het erg goed. Van de andere kant van het land contacteren ze ons om tweedehandswagens te kopen.”

Johan: “We hebben een permanent aanbod van een vijftigtal mooie 2dehandswagens in voorraad. Wij bieden wagens aan alle merken, maar zijn gespecialiseerd in Duitse merken en bestelwagens. Onze personenwagens staan aan ons hoofdgebouw en onze bestelwagens staan op de parking 50 meter verderop richting Luik. We bieden al jaren bestelwagens aan. Dat was destijds uniek. Het heeft ons mee groot gemaakt.”

TN: Tenslotte de vraag die al de ganse tijd op mijn lippen brandt. Wat is het geheim van het grote succes van CL Cars?

Johan: “Vraag dat maar aan onze klanten. Door een goede service achteraf krijg je een betrouwbare en goede naam. We hebben hier een eigen werkplaats met een technieker die erg begaan is met de auto’s die we verkopen. Mocht er toch iets schelen, dan kan de klant altijd hier terecht. Er zal een vervangwagen klaarstaan. CL Cars heeft een eigen garage voor al het mogelijke onderhoud aan een wagen.”

Yves: “We doen soms teveel als het om garantie gaat. Eerlijk duurt het langst. We zijn graag bereid onze klant dat tikkeltje extra te geven. Daarnaast is er onze uitstekende ligging, voor elke Truienaar vlot bereikbaar. En tenslotte is er de sterke troef van autofinanciering in samenwerking met onze partner Alfa Credit. De financiering op maat wordt hier ineens geregeld. Geen geloop voor de klant naar andere kantoren.”

TN: Bedankt, Johan en Yves, voor dit gesprek.

Johan en Yves: “Graag gedaan. En  altijd welkom!”

CL CARS

Luikersteenweg 320 – 3800 Sint-Truiden
Tel verkoop: 011/69.11.70
Tel services: 0478/30.70.35
E-mail: info@clcars.be

Openingsuren

Maandag: 13:00 – 18:00
Dinsdag – Vrijdag: 09:00 – 12:00 | 13:00 – 18:00
Zaterdag: 09:30 – 12:00 | 13:00 – 16:00
Zondag enkel op afspraak, ook andere tijdstippen op afspraak mogelijk.

Interview en foto’s – © Rudi De Cock