Deze week organiseerde de jeugddienst van Tongeren een ‘kleutertweedaagse’. De speeldagen boden een alternatief voor de jaarlijkse schoolreis, en waren gericht op de jongste leerlingen van de kleuterscholen in de stad. De inkomprijzen en vervoersonkosten zijn de laatste jaren echter aanzienlijk gestegen, wat de schoolfactuur verhoogde en scholen ertoe aanzette om op zoek te gaan naar goedkopere alternatieven.

 

Met het einde van het schooljaar in zicht brak ook weer de tijd van schoolreizen en sportdagen aan, waarbij scholen kunnen kiezen uit een groot aanbod. In Tongeren kijken ze daar anders tegenaan. Voor de vijfde keer organiseerde de jeugddienst speeldagen als alternatief om de hoge schoolfactuur te drukken. Busreizen blijken een té grote hap uit het budget te nemen. De kleuters beleefden alvast twee fijne dagen in Plinius, het park en de Mulkenhal. In totaal zakten zo’n 1.000 kleuters naar de tweedaagse af.

Tijdens de speeldagen kon de jeugddienst rekenen op de hulp van de leerlingen van de VIIO, SIBBO en het Atheneum Tungrorum, vrijwilligers van de Schakelaar, de sportdienst en het Kinderparadijs. De Mulkenhal en Plinius boden een breed scala aan activiteiten. Er waren in totaal 27 verschillende activiteiten, waaronder vertellers, knutselactiviteiten, schminken, bouwstenen, eendjesvissen, een bewegingsparcours, een kapsalon, een muziekworkshop, een ballonnenplooier, een goochelshow, stokpaardjes en een draaimolen. De kleuters genoten zichtbaar van de diverse activiteiten en beleefden een onvergetelijke dag in hun eigen stad.

Beeld © ST