In het Gallo-Romeins Museum staan een pak ‘supergidsen’ klaar om jong en oud in vervoering te brengen over dat verre verleden, ‘van Neanderthaler tot Gallo-Romein’. Er was afgelopen weekend massaal veel belangstelling vanuit de diverse Haspengouwse steden en gemeenten.

Het Gallo-Romeins Museum zet tijdens de herfstvakantie haar zogenaamde ‘supergidsen’ in. Kinderen en hun (groot)ouders worden uitgenodigd om samen de permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’ te (her)ontdekken. Tijdens hun bezoek kiezen ze hun favoriete voorwerpen. Voor wie hierover extra info wil, staat er in elke zaal een Supergids paraat. Die allesweter beantwoordt vragen zoals ‘hoe bracht de prehistorische mens water aan de kook? Waarom stopten onze voorouders met jagen en werden ze boer? Welke voeding hadden ze toen? De Supergidsen beantwoorden alle vragen en doen een fijne babbel met de bezoekers die hen aanspreken. Ze hebben heel wat materiaal en werktuigen van toen klaarliggen. De formule is erg succesvol gebleken in het verleden. Kinderen konden zich blijkbaar zo erg goed inleven in het leven van onze voorouders. En kids die zin hebben kunnen zelf creatief aan de slag gaan.

Supergids loopt nog tot en met zondag 6 november, doorlopend van 10.00 tot 18.00 uur.
Maandag 31 oktober is het museum gesloten. Het programma richt zich tot kinderen tussen 4 tot 12 jaar én hun (groot)ouders.
De Supergidsen zijn inbegrepen in de toegangsprijs van de permanente tentoonstelling. Je kan je ticket kopen via de website van het museum.

Foto ©Stad Tongeren