Zaterdagmiddag is een buschauffeur van De Lijn omgekomen bij een ongeval op de Nieuwe Steenweg in Heers. Er zaten geen passagiers op de bus. Over de oorzaak van het ongeval tast men nog in het duister. De chauffeur uit Gingelom werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis van Hasselt gebracht waar hij overleed. Zijn omgeving en zijn collega’s reageren verslagen: “Dit is onwezenlijk en veel te vroeg! Hij had nog een heel leven voor hem. Hij was een goede vriend. We gaan hem missen!”

Het slachtoffer is een man uit Gingelom. Om nog ongekende reden is zijn bus van de rijbaan afgeweken waarbij een boom werd omvergereden. De bestuurder werd uit het voertuig geslingerd en kwam op de rijbaan terecht. Het mugteam en de spoedarts deden alles wat ze konden om de man te redden. Na reanimatie werd het slachtoffer in kritieke toestand overgebracht naar het Jessa ziekenhuis in Hasselt. Daar is hij even later overleden.

Verslagenheid

Bij familie, vrienden en collega’s van De Lijn heerst er grote verslagenheid bij het overlijden van Jimmy Decat. Hij wordt omschreven als een goedlachse kerel die erg sociaal betrokken was. Burgemeester Lismont klinkt diep getroffen: “Wij zijn allemaal erg aangeslagen door het plotse overlijden van Jimmy. Hij was erg betrokken met het verenigingsleven en heeft ons veel te vroeg verlaten. We zullen hem missen op café en aan de biljarttafel. Hij, zijn ouders, zijn buren, zijn collega’s en vele kennissen. Dit is zo erg”. Collega-chauffeurs van De Lijn legden tijdelijk het werk neer om het nieuws te verwerken.