De projecten ‘Brooddoosnodig’ en ‘Vergeten Brooddozen’ krijgen na een positieve evaluatie een verlenging voor het schooljaar ’23-’24. In een bevraging gaf ruim 80% van de scholen aan dat ze regelmatig te maken krijgen met ongezonde maaltijden of brooddozen die niet of onvoldoende gevuld waren. Daarom werden er middelen vrij gemaakt.

“Kinderarmoede is een triest gegeven dat talloze gezinnen treft”, weet schepen voor Zorg en OCMW-voorzitter Pascy Monette (Open Vld). “Het berooft kinderen van hun basisbehoeften en belemmert hun toegang tot onderwijs, voeding, gezondheidszorg en groeimogelijkheden. We zijn dan ook heel blij met het project Brood(doos)nodig omdat het er heel gericht voor zorgt dat niemand met honger op school moet zitten.” Zeven Truiense scholen hebben zich op het platform geregistreerd. Voor elk van deze scholen hebben bedrijven en individuen geld gestort, goed voor meer dan dertienduizend euro.

“Met het voorziene budget kunnen de scholen zelf brood, beleg, fruit, koekjes… aankopen. De waarde van de bonnen werd vastgelegd op 1 euro per leerling voor iedere schoolvestiging. In totaal hebben de basisscholen voor 4030 euro uitgegeven om lege brooddozen te vullen. Voor onze secundaire scholen komen we op een bedrag van 4065 euro”, vertelt de OCMW-voorzitter Pascal Monette. “We gaan ook het komende schooljaar financiële middelen voorzien voor een totaalbedrag van 8.095 euro.”