Eind juli trekt de Truiense bolderkar voor de 15e keer holder de bolder door de stad en de kerkdorpjes. Het openluchttheater van het volkse straattheater gezelschap onder leiding van stichter-bezieler Danny Gennez weet van geen ophouden.

Gennez zelf is 80 jaar geworden en zijn geliefkoosde Boddelkèèr bestaat nu 15 jaar. ‘Boddelkèèr 1580′ werd dan ook logischerwijze de titel van de tournee. Alles zal natuurlijk in zo plat mogelijk sintruiens gespeeld worden met als basis een beetje gezonde spot en humor over het reilen en zeilen van onze stad. “We blijven trouw aan de beginselen”, vertelt Gennez. “We zijn politiek incorrect, maatschappijkritisch, en vrolijken alles op met liedjes, absurditeit en vooral veel humor. Zoals bekend sparen we de lokale politiek niet. Deze keer hadden we inspiratie te over (lacht).” En verder: “Ook alles rond gender en woke is natuurlijk een kolfje naar onze handen. Het is trouwens moeilijk om een sketch te schrijven, want ’s anderdaags gebeurt er weer wat. Het is moeilijk om bij te houden. De actualiteit overstijgt de fantasie!”

Voor de ideeën en het concept tekende Danny Gennez zelf. “De teksten zijn ook van de hand van Christophe Elen. Bieke Duchateau heeft de regie voor haar rekening genomen en Christel Geerts de muziek. Bij de acteurs  verwelkomen we heel graag Kathleen Smolders terug. Zij was er in het begin ook bij en is na jaren van afwezigheid terug. Fijn! De andere acteurs zijn Christophe Elen, Daniel Gennez, Andre Pictoel, Luc Renson, Mark en Rieja Vandezande. Toneelmeester is Romain Loos”, besluit een gelukkige Danny Gennez. Hij besluit: “Dus bij deze: het program van de Boddelkèèr 2023 is naa ielemool geried. En ze spijle dijs joar oep 8 plakke. Da belouft dus.”

links: Danny Gennez en Christophe Elen

In beeld hieronder: de affiche 1580 van de hand van Fonny Dirix

Zoals de traditie het wil… zelf je stoeltje meebrengen natuurlijk

Praktisch

©Media Haspengouw