Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vanaf maandag 10 juni het fietspad richting Sint-Truiden langs de Grote Steenweg (N3) in Zoutleeuw volledig heraanleggen. De werkzaamheden vinden plaats tussen het kruispunt met de Zoutleeuwse Steenweg en de Kersenlaarlaan, over een afstand van ongeveer 1500 meter. Automobilisten moeten rekening houden met een lokale omleiding.

Het huidige betonnen fietspad zal worden afgefreesd en vervangen door een nieuwe asfaltverharding. Bovendien zullen er nieuwe markeringen worden aangebracht op de stukken waar het fietspad grenst aan de rijbaan. Rode markeringen zullen de overgangen naar de zijstraten duidelijk aangeven, wat bijdraagt aan de veiligheid en het comfort van de fietsers op de Grote Steenweg (N3). De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door een aannemer en zullen starten op maandag 10 juni. De totale duur van de werkzaamheden bedraagt ongeveer twee weken. Gedurende deze periode zal afwisselend een rijstrook richting Sint-Truiden en richting Tienen ingenomen worden om de werkzaamheden vlot en veilig te laten verlopen. Alle kruispunten blijven tijdens de werken toegankelijk voor verkeer.

Naast de asfaltverharding zullen ook de putdeksels op niveau worden gebracht en de betonverharding gefreesd worden. Om verkeershinder te minimaliseren, zal het verkeer omgeleid worden via het lokale wegennet. De heraanleg van het fietspad langs de Grote Steenweg (N3) is een belangrijke stap in het verbeteren van de infrastructuur en de veiligheid voor fietsers in Zoutleeuw. Het Agentschap Wegen en Verkeer bedankt de weggebruikers voor hun begrip en geduld tijdens de werkzaamheden.

Praktisch

– Fase 1 (10 – 12 juni): Werken op de weghelft richting Sint-Truiden tussen de Hildebergstraat en Dorpsstraat.
– Fase 2 (13 – 19 juni): Werken op de weghelft richting Tienen tussen de Dorpsstraat en Kersenlaarlaan.
– Fase 3 (20 – 21 juni): Werken op de weghelft richting Tienen tussen de Hildebergstraat en Kersenlaarlaan.

Foto © Google