4.000 deelnemers voor grootste scholenveldloop van Vlaanderen

Activiteiten

Sint-Truiden blijft titelverdediger als het gaat om het organiseren van Vlaanderens grootste scholenveldloop. Alle scholen op het grondgebied van de stad nemen deel, goed voor ruim 4.000 jonge lopers op drie dagen. Zij krijgen na afloop allemaal een deelnemers medaille mee naar huis.

Ook dit jaar vindt de grootste scholenveldloop van Vlaanderen plaats in Sint-Truiden. Op dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 september dingen kinderen en jongeren uit zowel het basis- als middelbaar onderwijs mee naar een podiumplaats tijdens de loopwedstrijd in het Speelhof.

“Dit jaar nemen opnieuw meer dan 4.000 leerlingen deel aan onze scholenveldloop. We zijn enorm trots dat de belangstelling voor dit sportieve evenement jaar naar jaar op topniveau blijft. Samen met de collega’s van de sportdienst, die de scholenveldloop steevast in goede banen leiden, gaan we er weer een schitterende editie van maken”, vertelt schepen van Sport Jurgen Reniers.

“We doen dan ook extra inspanningen om alle scholen aan de meet te krijgen. Er worden onder meer bussen ingelegd tussen de wedstrijdlocatie en de deelgemeentes. Zo hoeft de afstand alleszins geen probleem te vormen om te kunnen deelnemen”, vervolgt schepen van Jeugd Hilde Vautmans.

“En omdat deelnemen ook belangrijker is dan winnen, kregen alle atleten naast de klassieke gouden, zilveren en bronzen plakjes, ook een deelnemersmedaille als aandenken. Zo geven we alle lopers het gevoel dat hun inspanningen gewaardeerd worden”, aldus nog burgemeester Veerle Heeren.

Praktisch
Dinsdag 24 september van lopen de jongeren van het secundair onderwijs. Woensdag 25 september is het de beurt aan de kinderen van het lager onderwijs uit de centrumscholen en op donderdag 26 september volgen ook hun leeftijdsgenoten van de deelgemeenten. Diezelfde dag kunnen ten slotte ook de kleuters een spurtje trekken.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Activiteiten
1
THV – Luc Schiepers – Feest DJ Lucki Luc – Di Lucci

Ten Huize van stelt mensen voor die een band hebben met Sint-Truiden en hierbij hun vereniging, bedrijf, hobby, … willen delen met anderen (info: robikske@gmail.com) Wie kent er Luc Schiepers niet? De man die op menig feestje als dj gedraaid heeft onder de naam Di Lucci of Feest Dj Lucki …

Activiteiten
Chiro Brustem klaar voor het kamp

Chiro Brustem is terug van weggeweest. Er zijn na de onzekerheid van op kamp gaan ja of nee 170 leden en leiding die zullen zorgen voor een ongelofelijk fijn  kamp. Bovendien zal de Chiro Brustem na 4 maanden zonder Chiro nog 1 samenkomst houden voor de aanvang van hun kamp. …

Activiteiten
Antiek- en brocantemarkt Tongeren nog niet voor vandaag

De nationale veiligheidsraad besliste dat antiek- en brocantemarkten onder strikte voorwaarden terug opgestart mogen worden vanaf 8 juni. In Sint-Truiden is de Sunday Markt in alle veiligheid van start gegaan, net als de zaterdagse rommel- en antiekmarkt op het pleintje in Borgloon. In Tongeren is de antiek- en brocantemarkt wegens …

%d bloggers liken dit: