4.000 deelnemers voor grootste scholenveldloop van Vlaanderen

Activiteiten

Sint-Truiden blijft titelverdediger als het gaat om het organiseren van Vlaanderens grootste scholenveldloop. Alle scholen op het grondgebied van de stad nemen deel, goed voor ruim 4.000 jonge lopers op drie dagen. Zij krijgen na afloop allemaal een deelnemers medaille mee naar huis.

Ook dit jaar vindt de grootste scholenveldloop van Vlaanderen plaats in Sint-Truiden. Op dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 september dingen kinderen en jongeren uit zowel het basis- als middelbaar onderwijs mee naar een podiumplaats tijdens de loopwedstrijd in het Speelhof.

“Dit jaar nemen opnieuw meer dan 4.000 leerlingen deel aan onze scholenveldloop. We zijn enorm trots dat de belangstelling voor dit sportieve evenement jaar naar jaar op topniveau blijft. Samen met de collega’s van de sportdienst, die de scholenveldloop steevast in goede banen leiden, gaan we er weer een schitterende editie van maken”, vertelt schepen van Sport Jurgen Reniers.

“We doen dan ook extra inspanningen om alle scholen aan de meet te krijgen. Er worden onder meer bussen ingelegd tussen de wedstrijdlocatie en de deelgemeentes. Zo hoeft de afstand alleszins geen probleem te vormen om te kunnen deelnemen”, vervolgt schepen van Jeugd Hilde Vautmans.

“En omdat deelnemen ook belangrijker is dan winnen, kregen alle atleten naast de klassieke gouden, zilveren en bronzen plakjes, ook een deelnemersmedaille als aandenken. Zo geven we alle lopers het gevoel dat hun inspanningen gewaardeerd worden”, aldus nog burgemeester Veerle Heeren.

Praktisch
Dinsdag 24 september van lopen de jongeren van het secundair onderwijs. Woensdag 25 september is het de beurt aan de kinderen van het lager onderwijs uit de centrumscholen en op donderdag 26 september volgen ook hun leeftijdsgenoten van de deelgemeenten. Diezelfde dag kunnen ten slotte ook de kleuters een spurtje trekken.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Activiteiten
1
Afdeling schoonheidszorg van het Atheneum in Sint-Truiden zorgt voor maar liefst €1365 voor Rode Neuzen Dag

De afdeling schoonheidszorg van het Atheneum (Campus Speelhof) in Sint-Truiden droegen afgelopen maand hun steentje bij voor de Rode Neuzen Dag. Zo hebben ze met een aantal klassen een actie opgezet om de Rode Neuzen Dag te steunen. Ze verwende mensen met een heerlijke gelaatsverzorging en deze opbrengst ging dan …

Activiteiten
De Freddies en Sam Gooris op elfde aprés-ski in Sint-truiden

Zoals de traditie het voorschrijft, wordt de Grote Markt in Sint-Truiden op tweede kerstdag omgetoverd tot één grote après ski party. Tijdens de 11e editie van het evenement wordt er voor het eerst gewerkt met herbruikbare bekers. Organisator Shop & The City pakt bovendien uit met niet één, maar twee …

Activiteiten
Verkeersveiligheid voor jongeren zichtbaarder maken tijdens nationale fluodag

Vandaag lieten vele kinderen uit verschillende regio’s en scholen zich zien voor de Nationale fluodag. Ieder kind moest al fluoriserend de school binnenwandelen. Ook onze Truiense schoolkinderen deden hier aan mee. Fantastisch initiatief van XIU (iksieu ) om verkeersveiligheid bij jongeren zichtbaarder te maken. Gerelateerd