De voorzitter Bert Vanmechelen heeft zaterdagavond de cheque overhandigd in Landen aan vzw TUKI. Record opbrengst dit jaar,,, veertigduizend €,,,, nadien gevolgd met een spetterend vuurwerk.

TUKI vzw is een niet-gesubsidieerde non-profitorganisatie die zich dagelijks inzet om ouders van kinderen met levensbedreigende ziektes financieel, administratief, juridisch, praktisch en emotioneel te ondersteunen.

Elke dag zijn er ouders die te horen krijgen dat hun kind levensbedreigend ziek is. Op dat moment stort hun hele wereld in. De schok is enorm!

Kinderen hebben het recht hun ouders dicht bij hun te hebben tijdens deze zware beproeving maar ouders moeten ook de kans krijgen hun kind bij te staan. De druk voor de ouders is enorm: zowel emotioneel, praktisch, financieel en administratief. Daarnaast is de informatie voorhanden erg beperkt. De situatie wordt nog meer complex als de behandeling, of een deel ervan, in het buitenland dient te gebeuren.

TUKI is het Finse woord voor ‘ondersteuning’, hetgeen TUKI vzw in de breedste zin van het woord wil bieden aan kinderen met een levensbedreigende ziekte (en hun ouders).

Proficiat van het Truiensnieuws team.

Beelden Facebook.

 

https://www.youtube.com/watch?v=UcZeqU8Rijk&feature=youtu.be