Voor de thuisblijvers onder ons of zij die hun vakantie al hebben gehad is er het komende weekend een breed aanbod in de Haspengouwse gemeenten. Zo is Park Rufferdinge in Landen weer de hotspot voor liefhebbers van lokaal lekkers, geïnteresseerden in oude ambachten en bezoekers die genieten op het grootste openluchtterras van Landen. Afspraak nu zondag 7 augustus.

“De jaarlijkse traditie om de molen van Rufferdinge in de kijker te zetten houden we ook dit jaar aan”,  zegt schepen van toerisme Gary Peeters. “Heel de namiddag is er lekkers en leuks voor jong en oud. Proeven van streekproducten, zelfgemaakte creaties én oude ambachten ontdekken, heel wat animatie, dat is Feest aan de Molen 2022. Onze watermolen is uniek in de regio, één van de weinigen  waarvan het molenrad nog actief is. Breng dus zeker een bezoekje aan het belevingscentrum”.

Ook aan de jonge bezoekertjes wordt gedacht: springen op het springkasteel of een tattoo laten zetten zijn maar enkele activiteiten uit een groter aanbod voor hen. Het is trouwens precies één jaar geleden dat de toeristische dienst de kinderwandeling ‘Magnus en Liv’ opstartte. Omwille van het grote succes zijn de echte Vikings terug aanwezig. De muzikale animatie steekt dit jaar in een retro kleedje en zal voor een topnamiddag zorgen in en rond de molen.

Rufferdinge Park & Belevingscentrum Rufferdinge  – Molenbergstraat Landen – zondag 7 augustus van 13 tot 18 uur