Buurtbewoners huldigen vernieuwde Fruitwijk in Sint-Truiden

Activiteiten

Er is de voorbije maanden hard gewerkt in de Fruitwijk in Sint-Truiden. Nu alle straten helemaal klaar zijn, nodigde het stadsbestuur alle inwoners uit op een gezellig inhuldigingsfeest.

De Fruitwijk is de benaming van een stratencomplex aan de rand van het stadscentrum. De woonwijk bestaat uit de Appelstraat, Pruimenstraat, Perzikstraat, Perenstraat, Notenstraat en Kersenstraat. De rijbaan en de stoepen waren er op verschillende plaatsen aan herstelling toe.

“De Fruitwijk is een residentiële zone waar heel wat gezinnen wonen. Dat moet ook in de toekomst zo blijven. Daarom heeft het stadsbestuur alle straten volledig heraangelegd. Hierbij kreeg niet alleen het wegdek de opknapbeurt die het nodig had, maar werden ook de oude riolen vervangen door een gescheiden afwateringsstelsel”, zegt schepen van Stadsvernieuwing Jelle Engelbosch.

Voortrekker
“Ook hier kozen we bewust niet voor louter oplapwerk. De aanleg van de zogezegde gescheiden riolering – dat deden we ook op alle andere werven in de stad – is om meerdere redenen belangrijk. Hierdoor geraakt het huishoudelijke afvalwater niet vermengd met het kostbare regenwater, dat op deze manier ook gecontroleerd kan wegvloeien. Een weloverwogen keuze voor de toekomst dus, waarin wij als stad op Vlaamse schaal een voortrekker zijn”, aldus nog burgemeester Veerle Heeren.

“De Fruitwijk is nu opnieuw een groen en rustig pareltje aan de rand van onze binnenstad en al haar voorzieningen. Om de inwoners van de straten te bedanken voor hun geduld en begrip voor de duur van de herinrichting, nodigden we hen op woensdag 2 oktober uit op een gezellig buurtfeest om de nieuwe straten officieel in te huldigen”, besluit schepen van Openbare werken Ingrid Kempeneers.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Activiteiten
3de lezing over Mensenhandel via Rehema ontwikkelingshulp & projecten

Rehema ontwikkelingshulp & projecten organiseert op 13 november 2019 om 20.15 uur in de Academiezaal van Sint-Truiden in samenwerking met de Stad Sint-Truiden een 3de lezing – Mensenhandel herfstevenement. Tijdens deze lezing spreekt Commissaris bij de Federale Gerechtelijke Politie Brussel- – Franz-Manuel Vandelook – hoofd team ‘Afrika’ van de groep …

Activiteiten
Hilarische komedie ‘Ge-tic-t’ in Theater De Roxy

Dokter Stern is de beste psychiater ter wereld om mensen te helpen bij het controleren en overwinnen van hun tics. In de wachtkamer zitten zes patiënten die uitkijken naar hun langverwachte consultatie. Wanneer dokter Stern echter opgehouden blijkt te zijn op de luchthaven, besluiten de patiënten zelf een groepstherapie te …

Activiteiten
4.000 deelnemers voor grootste scholenveldloop van Vlaanderen

Sint-Truiden blijft titelverdediger als het gaat om het organiseren van Vlaanderens grootste scholenveldloop. Alle scholen op het grondgebied van de stad nemen deel, goed voor ruim 4.000 jonge lopers op drie dagen. Zij krijgen na afloop allemaal een deelnemers medaille mee naar huis. Ook dit jaar vindt de grootste scholenveldloop …