Op initiatief van de stad Landen wordt op zaterdag 29 juli de Eerste Slag van Neerwinden herdacht met toffe animatie. De veldslag zelfs was de bloedigste veldslag van de 17e eeuw met bijna 25.000 doden op één dag.

Om deze vergeten veldslag te herdenken worden er op 29 juli twee unieke slagveldwandelingen gelanceerd met een gloednieuwe ‘slagveld-app’. Wie de app installeert, kan de veldslag herbeleven en beluisteren via een ‘Franse’ wandeling en een ‘Geallieerde’ wandeling. Onderweg kan je op een aantal plaatsen QR- codes scannen waarmee je uitleg krijgt over wat er toen op die plaats op het slagveld gebeurde. Iedereen is hartelijk welkom aan OC Wing  in Neerwinden vanaf 14 uur om samen met de re-enactors van het Spinola-regiment het bivak te bezoeken, een musketier aan het werk te zien, en andere boeiende aspecten van de veldslag te leren kennen onder leiding van een gids.

Omdat de gidsbeurten in groep gebeuren is inschrijven verplicht via op voorhand vastgelegde tijdssloten. Inschrijven kan via mail naar inschrijvingen@landen.be.