In de zorginstellingen in Vlaanderen krijgen kankerpatiënten vandaag, donderdag 19 oktober, extra aandacht. Kom Op Tegen Kanker organiseert een dag van warme zorg voor hen. Zo ook in het Trudoziekenhuis. Kom Op Tegen Kanker Haspengouw roept om om vandaag ook in je woon- en leefomgeving aandacht te hebben voor mensen met kanker.

Kom op tegen Kanker organiseert deze dag ondertussen voor de 24e keer. Ziekenhuizen en zorgorganisaties nemen eraan deel. Zo wordt er gezorgd voor een massage of een speciaal ontbijt. In het Trudoziekenhuis zijn er eveneens workshops voorzien. “De collega’s van het oncoteam hebben tal van activiteiten op poten gezet voor onze ambulante en opgenomen oncologische patiënten. We willen hen extra verwennen en met warmte omringen”, aldus Caroline Knaepen. “Naar goede gewoonte is er een gevarieerd aanbod uitgewerkt aan workshops voor de oncopatiënten: make-up– en verzorgingsadvies, zorgmassages, TAO workshop, een fotoshoot, infostandje in het onthaal, een stand-up comedian en natuurlijk het praatcafé.”

Gele golf

Op heel wat plaatsen worden er gele lintjes gedragen om aan te tonen dat kankerpatiënten er niet alleen voor staan. “Iedereen kan zijn steentje bijdragen”, vertelt David Vansteenbrugge van Kom Op Tegen Kanker. “Als je iemand kent in jouw nabijheid kan je hem of haar een hart onder de riem steken door dat lintje te dragen, op de koffie te gaan, verhalen delen op sociale media. Zo laten we een gele golf over Vlaanderen gaan en merken patiënten dat ze er niet allee voor staan.”