Jeroen Vangeffelen (20) heeft bijna een professionele bachelor Marketing op zak. En hij gaat nog verder studeren. Maar de goesting om auto’s te wassen en ze spic & span af te leveren krijgt hij niet onderdrukt. Wat begon als een studentenonderneming met de naam Jerthan Car Cleaning groeit uit tot een echte eigen zaak. Opvallend eensgezind loven de klanten hem om zijn precisie en zijn grondig te werk gaan. Woensdag gaat hij officieel van start.

“Ik heb via mijn opleiding geleerd hoe je marketing doet”, steekt Jeroen Vangeffelen van wal. “Dat gaat over verkopen tot marketing doen voor een bedrijf, een onderneming. Het spreekt me hard aan om zelf een studentenonderneming te beginnen omdat ik denk dat ik de marketing zelf al aankan. Ik heb dan het initiatief genomen om Jerthan op te starten, een samenraapsel van Jeroen en Nathan. Met dank aan mijn leerkrachten van UCLL die me professioneel ondersteund hebben.” Jeroen start woensdag in de Groenstraat in Sint-Truiden met zijn project, maar hij is in feite al enkele maanden bezig om mensen aan huis te bezoeken en hun wagen te wassen.

‘Detailen’

“Jerthan Car Cleaning is een studentenonderneming die auto’s aan huis komt wassen, en komt detailen”, vertelt Jeroen. Dat Engelse woordje vraagt om uitleg. “Je auto laten detailen gaat veel verder dan een basic poetsbeurt. Ik geef namelijk aandacht aan álle details van je auto. Ik reinig die met speciale producten en technieken tot in de kleinste hoekjes, vanbuiten én vanbinnen. Ik gebruik eerst een pre-wash om het grove vuil van de wagen te krijgen zodat we tijdens de contactwas geen krassen maken. Ik gebruik microvezel washmits om krassen te voorkomen. Ook de juiste wastechniek is belangrijk. En ondertussen kan de klant thuis relaxen of zich met andere zaken bezig houden. In de samenleving van vandaag hebben we immers weinig tijd.”

Hangar

In principe komt Jeroen met zijn materiaal aan huis. Een formule die in Haspengouw steeds vaker voorkomt. Denk maar aan Tools On Tour van Bart Van Hiel die werkmateriaal en gereedschap tot bij bedrijven brengt. “Maar vanaf woensdag start ik de winterperiode op met een vaste locatie in de Groenstraat van Sint-Truiden. Zo voorkomen we gevaarlijke aangevroren opritten en vast gevroren klinken. Bij temperaturen boven de 10 graden wanneer het niet regent gaan we nog steeds aan huis wassen, dus dat blijft mogelijk. Maar veiligheid is ook belangrijk.”

(Lees verder onder de foto)

               “Ik heb het erg druk maar na de Kerst kan ik me terug bezighouden met mijn favoriete hobby en dat is rondrijden in mijn Porsche. Die is nu helemaal proper dankzij Jeroen. Wat een topkerel, ho ho ho ho!” (Kerstman Santa Claus, 24 december 2023)

Glimlach

“Onze doelgroep is simpel weg iedereen die een auto heeft en deze proper wens te houden”, vervolgt Jeroen. “We bieden verschillende pakketten aan zodat elke persoon een waarde kan geven aan wat een propere auto betekent voor hem of haar.” Maar hoe is Jeroen daar nu toe gekomen om net dit project uit de grond te stampen? “Toen ik in Amerika was zag ik hoeveel succes deze formule heeft. Zelf was ik auto’s ontzettend graag. Mijn ambitie bestaat erin om alle auto’s in Haspengouw proper te kunnen maken met passie voor het wassen. Ik hoop nog ver door te kunnen groeien in deze markt. De glimlach die we op de klanten hun gezicht kunnen toveren na het wassen van de auto doet me veel deugd. Dus het sociaal contact speelt hierin zeker mee want ik leer graag nieuwe mensen kennen. En iets goed doen vind iedereen leuk, toch?”

Praktisch

Jeroen werkt enkel op afspraak. Jerthan Car Cleaning vind je op sociale media zoals Facebook en Instagram. Contacteren of een afspraak boeken kan ook via jerthancarcleaning@gmail.com of via +32 484 16 89 59

Zelf een afspraak inplannen kan via calendar.app.google/v9DJvLDMZz2wD8NL8

Vraag naar een kortingsactie.