320 Truiense kinderen en jongeren op zwemdag voor de jeugdbeweging

Activiteiten

De voorbije editie van de zwemdag voor de Truiense jeugdbewegingen was een groot succes. Zowat 320 leden hebben zaterdag 30 november gratis kunnen genieten van het brede aanbod van het Truiense stadszwembad. Met dergelijke initiatieven wil het stadsbestuur van Sint-Truiden deze lokale verenigingen ondersteunen in hun reguliere werking.

Sint-Truiden telt 28 jeugdbewegingen, waar 1.500 kinderen en jongeren in de beste omstandigheden hun weekend- en vakantiedagen doorbrengen. Deze verenigingen hebben een belangrijke maatschappelijke rol en daarom biedt de stad hen met plezier de nodige ondersteuning. 

“We geven onze jeugdbewegingen het jaar rond de aandacht die ze verdienen, zoals met de Dag van de Jeugdbeweging, via logistieke en financiële hulp bij kampen en fuiven of zoals afgelopen zaterdag met onze zwemdag. Hierbij vormden we ons stadszwembad om tot het exclusieve speelterrein van de jongerenverenigingen. Dat is voor hen een ideale activiteit om de koude wintermaanden te overbruggen. Op deze derde editie kwamen 320 kinderen en jongeren langs”, vertelt schepen van Jeugd Hilde Vautmans. 

“We zijn blij dat zoveel kinderen en jongeren zich hebben uitgeleefd in onze diverse zwembaden en waterattracties. Jeugdbewegingen zijn belangrijke partners voor ons, en daarom stellen we met plezier onze sportinfrastructuur aan hen ter beschikking”, aldus schepen van Sport Jurgen Reniers.

“Bij jeugdbewegingen ontwikkelen kinderen en jongeren zich tot zelfstandige burgers met zin voor verantwoordelijkheid en solidariteit. Een goede ondersteuning van de lokale jongerenwerking is dan ook een belangrijke schakel van ons stedelijke jeugdbeleid. Daar zullen we ook in de toekomst op blijven inzetten”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Activiteiten
Biccen-Art by Debbie Wiencek – za 15/08/2020 – 12u-17u Bistro-Bar Kasteel Nieuwenhoven

Niemand minder dan Debbie Wiencek komt gewapend met een balpen portretten kribbelen op het terras van de Bistro-bar Kasteel Nieuwenhoven. De kunstenares gebruikt alles wat er voor handen is, oude kranten, boeken, tijdschriften, bierkaartjes… als achtergrond voor haar werkjes en tekent vanuit haar buikgevoel. Voor Debbie Wiencek telt het proces, …

Activiteiten
Coronakomedie

Coronaproof repeteren! En u kan CORONA-proof komen kijken naar “Op goed geluk” de allereerste coronakomedie van Vlaanderen, geschreven door Yves Caspar !! Het wordt heel plezant ! Vanaf 4/9 in Theater de Roxy, Rijschoolstraat 51, 3800 Sint-Truiden, +32 479 02 70 52, info@deroxy.be  

Activiteiten
Kermis in Brustem

Het stadsbestuur van Sint-Truiden heeft beslist om de traditionele augustuskermis niet te laten doorgaan. De reden hiervoor is dat er maximaal 200 bezoekers aanwezig mogen zijn. In 6 deelgemeenten van Sint-Truiden kan deze kermis wel doorgaan. In Brustem zijn in elk geval al botsauto’s, een schietbarak, Meurissone met haar smoutebollen …

%d bloggers liken dit: