320 Truiense kinderen en jongeren op zwemdag voor de jeugdbeweging

Activiteiten

De voorbije editie van de zwemdag voor de Truiense jeugdbewegingen was een groot succes. Zowat 320 leden hebben zaterdag 30 november gratis kunnen genieten van het brede aanbod van het Truiense stadszwembad. Met dergelijke initiatieven wil het stadsbestuur van Sint-Truiden deze lokale verenigingen ondersteunen in hun reguliere werking.

Sint-Truiden telt 28 jeugdbewegingen, waar 1.500 kinderen en jongeren in de beste omstandigheden hun weekend- en vakantiedagen doorbrengen. Deze verenigingen hebben een belangrijke maatschappelijke rol en daarom biedt de stad hen met plezier de nodige ondersteuning. 

“We geven onze jeugdbewegingen het jaar rond de aandacht die ze verdienen, zoals met de Dag van de Jeugdbeweging, via logistieke en financiële hulp bij kampen en fuiven of zoals afgelopen zaterdag met onze zwemdag. Hierbij vormden we ons stadszwembad om tot het exclusieve speelterrein van de jongerenverenigingen. Dat is voor hen een ideale activiteit om de koude wintermaanden te overbruggen. Op deze derde editie kwamen 320 kinderen en jongeren langs”, vertelt schepen van Jeugd Hilde Vautmans. 

“We zijn blij dat zoveel kinderen en jongeren zich hebben uitgeleefd in onze diverse zwembaden en waterattracties. Jeugdbewegingen zijn belangrijke partners voor ons, en daarom stellen we met plezier onze sportinfrastructuur aan hen ter beschikking”, aldus schepen van Sport Jurgen Reniers.

“Bij jeugdbewegingen ontwikkelen kinderen en jongeren zich tot zelfstandige burgers met zin voor verantwoordelijkheid en solidariteit. Een goede ondersteuning van de lokale jongerenwerking is dan ook een belangrijke schakel van ons stedelijke jeugdbeleid. Daar zullen we ook in de toekomst op blijven inzetten”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Activiteiten
Amaury Verelst (Verelst&Gilen) geselecteerd voor Limburgse Jonge Ondernemer van het jaar

JCI Limburg heeft zopas bekendgemaakt wie de 4 genomineerden zijn voor de JCI Award Limburgse Jonge Ondernemer van het Jaar. De strijd gaat tussen Ismaël Ben-Al-Lal (Futech/Ilumen), Charline Leroi (Autoglass Clinic), Wouter Uten (UgenTec) en Amaury Verelst (Verelst & Gilen). Op 29 april wordt in C-mine bekendgemaakt wie de opvolger …

Activiteiten
Aanplakzuilen verdwijnen in Sint-Truiden

Vandaag zijn de eerste aanplakzuilen gesneuveld. Volgende week zullen alle 22 zuilen in en rond Sint-Truiden uit het straatbeeld verdwijnen. “Waar het kan wordt een boom geplant!” Klinkt het bij Schepen van Duurzaamheid, Ingrid Kempeneers. Gerelateerd

Activiteiten
Verzamelde winterkleren tijdens Lichtjes in het Park verdeeld onder Truiense organisaties

De warme winterkleren die tijdens Lichtjes in het Park werden verzameld zijn vandaag afgehaald door Truiense organisaties, zodat alles terechtkomt bij de mensen die het écht nodig hebben! Gerelateerd