Van 4 juli tot en met 22 augustus 2024 kunnen muziekliefhebbers opnieuw zeven donderdagavonden, met uitzondering van 11 juli, genieten van de gratis Parkies-concerten in het Stadspark van Sint-Truiden. Het evenement, dat jaarlijks plaatsvindt, biedt een gevarieerd programma waar zowel inwoners, buurtbewoners als toeristen van kunnen genieten. Buurtbewoners vragen ouders om alert te zijn voor de drugsoverlast op de parking van het vroegere Technicum.

De Parkies-avonden beginnen om 19 uur en worden voorzien van eten en drankjes. Net las vorig jaar – toen voor de eerste keer – zullen er 7 liveoptredens plaatsvinden gedurende de zomermaanden. Het voorprogramma start om 20 uur, gevolgd door een hoofdact na een korte pauze. De organisatoren hopen op een zonnige en prachtige zomer, waarin bezoekers kunnen ontspannen en genieten van de muziek. Dankzij de samenwerking met het lokale bestuur en diverse partners blijven de Parkies-concerten gratis toegankelijk voor het publiek.

Wie komt er?

Daarvoor is het nog wat vroeg. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de line-up, waarbij zowel gevestigde namen als opkomende talenten een plaats zullen vinden. Met maar liefst 137 gratis concerten op 19 locaties en gemiddeld 300.000 bezoekers per jaar blijven de Parkies een ervaring die zeker de moeite waard is om te beleven. Enkel de drugsoverlast in de buurt zou parten kunnen spelen. Verwacht wordt dat de politie op de Parkies-avonden mee een oogje in het zeil houdt.