Nog slechts enkele weken tot de start van de 21e Historische Horneland Rally. 9 Maart om 13.01 vertrekt de eerste equipe vanuit Sint-Truiden (B) de nacht in om 22 uur later, 1000 km onder de wielen, over het finishpodium op de Bassin in Weert rijden.

De Nacht van de 1000 bochten

Vanuit Sint-Truiden gaan de deelnemers op weg naar de Belgische Ardennen om van daar uit de weg richting Frankrijk te nemen. De nacht zal zich volledig in Noord-Frankrijk afspelen. Glooiende heuvels en heel veel bochten zal kenmerkend zijn voor dit gebied. Met een strak tijdschema zal het opletten geblazen zijn voor de deelnemers om de vele tijdcontroles op tijd aan te doen. In de vroege morgen zullen de deelnemers weer België in rijden om vanuit daar richting Weert te rijden. De deelnemers mogen dan nog niet verslappen want de stand tot op dat moment zou zomaar in de laatste kilometers compleet kunnen veranderen.

Vol startveld

Na 20 edities mag de Horneland nog altijd rekenen op een vol startveld. 80 equipes zullen deze uitdaging voor mens en machine aangaan. De Horneland Rally is een aspecifieke wedstrijd, geen enkel evenement in Nederland is hiermee te vergelijken, 22 uur achter elkaar rijden, opletten, vaak onder natte, gladde winterse omstandigheden. Dit is niet voor iedereen weggelegd. Daarom zeggen we nog altijd: Horneland Rally, niet voor watjes.
De complete Nederlandse top staat aan de start om deze uitdaging met elkaar aan te gaan. Oud winnaars, Frank de Boer en Joost de Jong als ook Joost Chermin met Marleen van Gent zullen proberen om de 21e editie van de Horneland Rally op hun naam te schrijven. Lokale helden Cor Meulen met Luc Hendrickx en Alexander Leurs samen met Bart de Hartog zullen goed geprepareerd

aan de start verschijnen om de wisselbeker proberen te winnen. Natuurlijk moeten we ook rekening houden met outsiders zoals equipe Mertens-Jongmans en natuurlijk equipe vader en zoon van der Palen. Na de pech van vorig jaar zullen ze er alles aan doen om hoog te eindigen in deze editie.

Oud en nieuw ontmoeten elkaar 

Ondanks dat de Horneland Rally een wedstrijd is voor oude auto’s wordt er toch via de moderne digitale weg gecommuniceerd. Via de homepage www.hornelandrally.nl en Facebook (www.facebook.com/hornelandrally/) kunt u tijdens de wedstrijd de verrichtingen van de equipes volgen. Regelmatig zullen er updates geplaats worden.
Vlak voor de start zal de organisatie enkele leuke punten bekend maken waar geïnteresseerden kunnen gaan kijken en/of foto’s maken. Hou daarom de komende weken onze homepage en Facebook goed in de gaten.

DSC_7486

DSC_8350