De Alkenaar Jurgen Bollen zit volop in de opbouw van de 8e editie van zijn Christmas House. Honderden kerstartikels liggen er te wachten, badend in een complete kerstsfeer van licht. “Dit jaar zullen er meer dan 500.000 lichtjes hangen en wordt de waterval dubbel zo groot”, vertelt Jurgen. “En dan komt er nog een verwarmde tent waar mensen iets kunnen eten en drinken.”

Jurgen Bollen telt, samen met de vele jaarlijks trouwe bezoekers, af naar eind november. De opbouw is volop bezig. “In de kerstshowroom en de winkel zullen er dit jaar honderden kerstartikels klaarstaan”, steekt Jurgen van wal. “Zo hebben we een ongezien aanbod van meer dan 300 verschillende soorten glazen kerstballen. De kerstsfeer zal meer dan ooit aanwezig zijn met ruim 40 versierde kerstbomen, 500.000 kerstlichtjes en een waterval die dubbel zo groot is als vorig jaar.” Jurgen voorziet een grote tent. Dat wordt een overdekte en verwarmde pop-up winterbar. “We hebben daarbij aan iedereen gedacht”, vertelt hij. “De typische kerstdranken zoals jenever en glühwein zullen onze bezoekers verwarmen, en er zijn ook cocktails. Voor de hongerigen zijn er snacks zoals hamburgers of braadworsten, pannenkoeken, Brusselse wafels en appeltaart.”

Energie

Door de massale ledverlichting in combinatie met 56 zonnepanelen en thuisbatterijen rekent Jurgen op een milde energierekening. Alleen de verwarmingskosten voor de grote tent zullen misschien een pad in de korf kunnen zetten. Dat wordt afwachten en zien wat de jaarlijkse afrekening gaat zeggen.

Jurgen’s Christmas House – Van woensdag 30 november tot en met zondag 8 januari, telkens vanaf 15 uur tot 22 uur.  

In beeld: De pop-up winterbar is in volle opbouw

Foto’s © Jurgen Bollen