Nina Derwael heeft op de brug met ongelijke leggers brons behaald. Ons Truinoske toonde de wereld een knappe oefening. Nina reageerde na afloop tevreden en ziet het als een opstap naar méér. Wellicht zal de oefening moeten aangepast worden, wil ze in de toekomst hogere punten kunnen halen.

Nina Derwael zal zich moeten tevreden stellen met brons. En dat doet ze ook. Samen met haar de vele Truienaren: “Als je ziet vanwaar ze de voorbije maanden komt, is dit al een sterke evolutie”, klinkt het in de binkenstad.

Met krachtige en elegante bewegingen leverde Nina een knappe oefening af. In de afsprong was er amper een foutje te bemerken. Maar het was de Amerikaanse Shilese Jones die met een knappe score van 14.766 een gooi deed naar goud. Zilver was zo plots het hoogst haalbare, maar de Chinese Xiaoyuan Wei verblufte iedereen met een fenomenale oefening: met een score van 14.966 greep ze het goud.

Honger naar meer

“Ik voelde na mijn oefening de opluchting”, reageert Nina. “Ik kijk tevreden terug. Het was lang geleden dat ik nog eens de stress van een finale heb gevoeld. Ik ben blij met wat ik vandaag heb kunnen tonen en dat ik met een derde plek hier wegga. Er zit méér in voor wat de toekomst betreft. We gaan wellicht de oefening moeten aanpassen. Dat wordt een hele opgave maar ik wil de uitdaging aangaan.”

In beeld: de oefening van Nina zaterdagavond 5 november met slow motion beelden

https://www.youtube.com/watch?v=i7ZhwnUluXI