Fruit is sexy, fruit is creatief, fruit is fotogeniek, fruit is prachtig met of zonder kleur. Fruit is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor fotografen. Fotografeer jij graag? Heb je steeds je GSM bij de hand om leuke plaatjes te schieten? Ben je er bezeten van om foto’s te bewerken? Hou je van puur natuur of het betere studiowerk? Geposeerd of naturel?

Dan is er niets dat je mag weerhouden om je mooiste foto’s met, over en van fruit (dus geen bloesems of fruitproducten) op te sturen naar de Keizerlijke Commanderie. Die maakt er een mooie tentoonstelling van en bekroont het beste fotowerk met vijf geldprijzen van elk 200 euro. Let er wel op dat je foto vooral over het fruit gaat.

Enkele belangrijke voorwaarden

Elke deelnemer mag maximaal 3 foto’s indienen: de beelden moeten een digitale grootte hebben van minimum 3 MB tot maximum 5 MB. Ze dienen in jpg- of jpeg-formaat verzonden te worden naar fotowedstrijd@keizerlijke-commanderie.be

In de mail zijn de naam, het telefoonnummer en het adres van de fotograaf, de plaats van opname en de titel van de foto vermeld.

Voor de tentoonstelling zullen de foto’s afgedrukt worden op een formaat van 20 cm x 30 cm. Foto’s in een andere verhouding worden daarom tot deze maat herleid.

De inzendingen dienen ten laatste op 31 december 2022 te worden verzonden om in het voorjaar van 2023 tentoongesteld te worden.

Geloof in jezelf

En vooral, wees overtuigd van jezelf. De publieksprijs van de wedstrijd van 2021 werd gewonnen door een foto van een amateur genomen met een GSM, zonder bewerking achteraf. Een goede foto komt niet steeds van een klik door een beroepsfotograaf. In het verleden waren het vooral amateurs die met hun ongekunstelde foto’s in de prijzen vielen.

Het volledige reglement vind je terug op http://www.keizerlijke-commanderie.be/