De 34-jarige Robby Swerten uit Sint-Truiden heeft sinds een paar jaar de loopmicrobe te pakken. De Ten Miles, marathon in Gent, de Tongeren Run of de 20 kilometer door Brussel, zijn maar enkele van zijn prestaties. Op zondag 5 november 2023 loopt Robby de marathon in New York ten voordele van de Cliniclowns. “Het doel is om via de Cliniclowns de kinderen even hun zorgen te vergeten en een lach op hun gezicht te toveren”, vertelt Robby.

De Cliniclowns zijn actief in heel wat ziekenhuizen. “Om het aanbod te kunnen uitbreiden en ervoor te zorgen dat de Cliniclowns dit werk voor lange tijd kunnen verderzetten, zamel ik geld in ten voordele van de organisatie”, legt Robby uit. “Ik loop graag marathons en andere wedstrijden maar ben slechtziend. Met mijn linkeroog zie ik niets en met mijn rechteroog amper 10%. Dankzij Dora Dirix, mijn begeleidster, kan ik nu overal aan deelnemen. Kinderen in ziekenhuizen moeten de hele dag binnenblijven en ik kan genieten van te gaan lopen. Daarom wil ik iets doen voor hen. Alleen obstakels blijven een probleem. Mijn dieptezicht is zo goed als volledig weg, daarom dat ik blij ben dat Dora mij steunt en begeleidt.”

Praktisch

Dit project sponsoren kan op verschillende manieren: via de sponsorpagina www.loopvoorcliniclowns.be/event/marathon-new-york-2023/deelnemer/robby-swerten. Voor giften vanaf 40 euro ontvangt u een fiscaal attest.

Andere vormen van sponsoring te bespreken via robbyswerten@gmail.com of via 0494 35 65 22.

In beeld: Begeleidster Dora steunt Robby in zijn doel om de marathon van New York te lopen

©Media Haspengouw