De voorbije dagen patrouilleerden er al kleinere eenheden van het Belgisch Leger door de Brustemse straten. Het Special Operations Regiment organiseert tot 16 september de oefening Storm Tide 22. Zo’n 600 soldaten van de land, lucht- en medische componenten zullen een nagebootste evacuatieoperatie uitvoeren.
Vanaf maandag 12 september zullen er in Brustem vier dagen lang militaire oefeningen plaatsvinden, en dit buiten de  militaire oefenterreinen. “Schrik dus niet als je plots laagvliegende helikopters hoort of militairen op straat ziet”, legt de woordvoerder uit. De lokale politie is op de hoogte van de oefening.
Naast Brustem zijn ook Koksijde, Weelde, Ravels, Arendonk en Geel uitverkoren. Het gaat om een grootschalige militaire oefening van Defensie. Storm Tide 2022 wordt uitgevoerd door 600 soldaten van zowel de land-, lucht- als medische componenten deelnemen. Er doen ook 200 studenten van de richting Veiligheid en Defensie mee aan de oefening als figurant.
Heb je vragen of wil je iets melden over de oefening Storm Tide 2? Je kan contact opnemen met Defensie via het gratis telefoonnummer 0800 99 833