Het schooljaar is nog maar net begonnen of de leerlingen van het zevende jaar Haarzorg van het Atheneum in de Speelhoflaan starten hun mini-onderneming al op. “De studenten van onze Hairbar zullen vanaf woensdag 14 september beginnen aan hun avontuur waarbij mensen hun haar kunnen laten doen. En wij gaan niets uit de weg”, vertelt Kristina Hasoyan.

Mini-ondernemingen zijn doe-leerformules waarbij jongeren van de derde graad van het secundair onderwijs hun persoonlijke mogelijkheden verkennen aan de hand van een eigen onderneming. “We worden ondernemer en richten een eigen miniatuurbedrijf op waarbij een ondernemingsidee wordt gecommercialiseerd met inzet van personeel en startkapitaal”, vertelt Kristina. “Wij openen onze mini-onderneming die de naam ‘The Hairbar’ meekreeg. Mensen zijn allen welkom om zich te laten verwennen met een knip-kleurbeurt, of kunnen extensions laten zetten. Er volgen ook nog welness-dagen waarop we massages voorzien waarbij mensen zich helemaal kunnen ontspannen.”

Het team van leerlingen zijn 7e jaars die in de wereld van de Haarzorg al een weg hebben afgelegd. “Gewoon een afspraak maken, en wij doen de rest”, klinkt het enthousiast.

 

Team The Hairbar, Atheneum, Speelhoflaan 9, Sint-Truiden – elke woensdag van 10 uur tot 16u30 na afspraak

Telefoonnummer 011 68 43 47