Vanaf de maand mei zullen Tongerse senioren in het dienstencentrum De Piepel samen kunnen tafelen. “Door dorpsgenoten bijeen te brengen willen we het buurtgevoel versterken en hier een eetnamiddag aan koppelen”, vertelt burgemeester Patrick Dewael.

“Eénmaal per maand zullen de senioren in het dienstencentrum terecht kunnen voor een warme of koude maaltijd aan een democratische prijs van 8  euro”, steekt burgemeester Dewael van wal. “Het is een initiatief van vrijwilligerscollectief ‘Vrienden van De Piepel’ dat ik fel toejuich. Ons lokaal dienstencentrum De Piepel staat in voor een brede waaier aan diensten en speelt steeds in op nieuwe noden en uitdagingen. Het ‘Samen Tafelen met Senioren’ project startte eind 2022 als een proeftuin. Bij de seniorenverenigingen Herfstlicht Rutten en Katarakt Mal kriebelde het om dorpsgenoten bijeen te brengen, het buurtgevoel te versterken en hier een eetnamiddag aan te koppelen.”

‘Samen Tafelen’ in de Piepel richt zich in hoofdzaak op bewoners van Tongeren Centrum. Elke tweede woensdag van de maand stelt het lokaal dienstencentrum De Piepel haar lokalen ter beschikking voor een vrijwilligerscollectief ‘Vrienden van de Piepel’.  Zij staan in voor de organisatie van ‘Samen Tafelen’ in De Piepel. Dewael: “Net zoals bij de andere ‘Samen Tafelen’ initiatieven leidt de vereniging het initiatief, voor ondersteuning kunnen ze rekenen op de medewerkers van ons lokaal dienstencentrum De Piepel. Zo staat de vereniging in voor de afspraken met de traiteur en voor de inschrijvingen. De stad Tongeren voorziet in een financiële tussenkomst en de verenigingen engageren zich om de maaltijden aan een budgetvriendelijke prijs aan te bieden,” besluit de burgemeester.

Praktisch

Samen Tafelen in De Piepel * Dienstencentrum De Piepel, Dijk 118

10 mei – 14 juni
Inschrijven via 0484 81 47 15

Deuren openen om 11.30 uur * Kostprijs? 8 euro (water en koffie inbegrepen, andere dranken aan een democratische prijs)

Inschrijven? Ten laatste 4 dagen op voorhand