Jan Bonné en zijn ‘compagnon de route’ Johan Benaets beginnen op 11 juni aan een zesdaagse fietstocht van 900 kilometer naar het Franse tourmonument, de Galibier, om ook deze berg te bedwingen. Ze doen dat om vakantiekampen voor diabeteskinderen te steunen.

“Met dit project willen we uiteraard diabetes in de kijker plaatsen, maar vooral fondsen verzamelen voor vakantiekampen voor jongeren met diabetes. Die hebben het vaak niet zo breed en we willen hen toch de kansen geven voor een sport- of vakantiekamp op maat waar ze, medisch ondersteund, zich onbezorgd kunnen amuseren”, vertelt Jan Bonné. “Elke 380 euro die we verzamelen geeft een kind de kans om mee op vakantie te gaan, dus starten we een fiets- en wandeldag vanuit de Veva in Zepperen op zaterdag 21 mei van 9 uur tot 15 uur, met verschillende afstanden en een gezellig terras voor de dorstige mens. Tevens kunnen de mensen ons ook sponsoren om zo de pot voor de kinderkampen groter te maken.”

Inschrijven voor deze fiets- en wandeldag kan via onderstaande link https://bit.li/fietsenzepperen. Je kan Jan en Johan ook steunen op https://q-r.to/steunjan en  https://q-r.to/steunjohan: voor giften vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest.