De morgenstond heeft opnieuw goud in de mond. Vanuit de wijde Limburgse regio kwamen tientallen zelfstandige ondernemers afgezakt naar De Fwajee in de Plankstraat van Sint-Truiden om om 6.30 uur te ontbijten en elkaar te versterken in datgene waar ondernemers mee bezig zijn. De succesformule van BNI als een levendige organisatie waarin mensen elkaar spontaan en gemoedelijk helpen, inspireren en enthousiasmeren in hun economische activiteiten, slaat aan in Limburg.

De gezellige drukte, de geur van vers gebakken spek met eieren, croissants en gezond lekkers zoals het Haspengouwse fruit, gastheer Guy Ista van Cultuurcafé De Fwajee had niets aan het toeval overgelaten om met zijn joviale Truiense mentaliteit alle gasten goed te ontvangen. Elke week verzamelen de leden van netwerkorganisatie BNI in alle vroegte nog voor ze aan hun werkdag beginnen. BNI staat voor Business Network International, een organisatie waarin ondernemers uit een bepaalde regio elkaars zaak helpen groeien. “Hiervoor sta ik graag vroeg op”, vertelt een van hen. “Wat ons hier samenbrengt is het enthousiasme voor het ondernemen, maar ook de hindernissen en moeilijkheden die het soms met zich kan meebrengen. Dan staan we klaar om elkaar te helpen, zowel in de groepssessie als in de één-op-één gesprekken. Ook bij het ontbijt en na de meeting wordt er vaak voort gepraat. We delen elkaars netwerk en dat loont. Ondernemen valt nooit stil eigenlijk.”

Klankbord

Trainingscoördinator Wim Schoubben steekt op de groepsmeeting van wal en getuigt over hoe om te gaan met klanten en met hen in dialoog te gaan. Dan is het de beurt aan Karin Claes die al 39 jaar met haar bedrijf Intercap de beste haarproducten levert aan kappers. En zo volgen er een hele reeks voorstellingen van uiteenlopende bedrijven en beroepen, gaande van poolhouses, bloemen en planten, ingenieurs, architecten, dakwerkers, administratie, immo, marketing, drukwerk, lifestyle coaching en ga zo maar door. Iemand heeft zelfs een geheim recept voor wafels op zak. Ook het Truiense Calinova tekent present, evenals Manuel Volders van MVS Karweien die het wel ziet zitten om het aanbod aan laadpalen in Haspengouw uit te bouwen. Na de gezamenlijke meeting volgen er spontane één-op-één gesprekken om elkaar te bevragen en  met goede raad bij te staan.

BNI is verspreid over gans Vlaanderen en de rest van de wereld. In Limburg zijn er verschillende afdelingen. Truienaar Guy Ista is zelf ambassadeur bij BNI: “Je leert elkaar goed kennen en je wordt elkaars klankbord. Netwerken worden gedeeld en dat loont”, besluit Guy.

Contact i.v.m. BNI via Guy Ista 0477 37 08 93 of via contact@defwajee.be

 

Foto’s © Media Haspengouw