Op vrijdag 27 mei omstreeks 11u30 worden een zee aan fietsers verwacht in Sint-Truiden. Zij komen aan op de Veemarkt en fietsen tussen de Warmste Erehaag. Het is de 11e editie van de 1000 kilometer van kom op Tegen Kanker. Een stand van zaken leest u onder de foto. 

Omdat er vaak supporters van heinde en ver komen zal er de ganse vrijdag extra parking voorzien zijn op de N722 van aan woonzorgcentrum Meiland tot aan het kruispunt met de N80. Sint-Truiden is immers vandaag de ‘middagstad’ zodat de renners kunnen verpozen. Het belooft een gezellige drukte te worden met straatanimatie, optredens en vooral…veel volk.

Dagelijks leggen de renners twee etappes af van 125 km. Vertrekkende vanuit gaststad Mechelen doorkruisen de pelotons een groot gedeelte van Vlaanderen. Elke dag houden ze halt in een van de vier middagsteden, telkens in een andere provincie: Aalter (Oost-Vlaanderen), Boom (Antwerpen), Huizingen (Vlaams-Brabant) en Sint-Truiden (Limburg). De opbrengst van de vierdaagse gaat integraal naar wetenschappelijk kankeronderzoek.

Foto’s ©Rudi De Cock

Warmste Erehaag

Update 14.45u – Op 27 mei werden de meer dan 2000 renners in middagstad Sint-Truiden op de Veemarkt onthaald door duizenden supporters en sympathisanten. De Limburgse middagstad voerde er een gezonde strijd voor de titel van de Warmste Erehaag. De Truiense leerlingen en verenigingen hebben spandoeken gemaakt om de deelnemers aan te moedigen.