Gisteren hebben de kinderen van het geboortejaar 2019 een geboortebos aangeplant. In het voorjaar vond er een gelijkaardige actie plaats met de boorlingen van 2016, 2017 en 2018. ““Met deze actie laten we kinderen actief deelnemen aan de strijd tegen de klimaatverandering en maken we hen en hun ouders hier ook van bewust”, zegt schepen Saartje Ieven (L’Anders).

Het stadsbestuur was met de actie van gisteren niet aan haar proefstuk toe. “In het voorjaar hebben alle Landense kinderen die geboren werden tussen 2016 en 2018 een boom geplant in het geboortebos. De volgende plantactie voor de kinderen geboren in het jaar 2019 ging gisteren door”, vertelt schepen Saartje Ieven. Haar lokale partij L’Anders zit in het bestuur met cd&v en vindt de bewustmaking omtrent ons leefmilieu belangrijk. Schepen Ieven: “Met deze actie laten we kinderen actief deelnemen aan de strijd tegen de klimaatverandering en maken we hen en hun ouders hier ook van bewust. Daarnaast past de actie ook  in ons engagement met betrekking tot het burgemeestersconvenant en het lokaal energie- en klimaatpact waarmee we onze stad voorbereiden op het veranderende klimaat. We streven ernaar om dit jaar 5000 bomen bij te planten op Landens grondgebied. Met deze actie planten we in totaal al 624 bomen.”

Net als bij de vorige edities was er ook nu ondersteuning van leden van Natuurpunt Landen om mensen te begeleiden bij deze aanplanting. De komende weken zal er nog een plantactie plaatsvinden op een ander perceel in de buurt van het geboortebos. Voor de kinderen die zondag niet op de afspraak konden zijn, werd een boom geplant. De namen van de kinderen staan bij de ingang van het geboortebos op een plaat vermeld.