Nog tot en met zondagavond 18 uur kan je op het Hasseltse Kolonel Dusartplein terecht op Winterland Hasselt, de gratis winterhappening die de afgelopen zeven weken uitgebreid haar 15de verjaardag vierde. “Met slechts zes droge dagen zijn we er alsnog in geslaagd om ruim 600.000 bezoekers te verwelkomen”, zegt organisator Maurice Schoenmaeckers.

 

Schoenmaeckers blikt tevreden terug op wat hij noemt ‘een topeditie’. “We noteerden een nieuw dagrecord op de openingsavond, we hadden 30.000 bezoekers tijdens het eerste weekend en hebben een paar keer het terrein kort afgesloten en met wachtrijen gewerkt. Meer dan ooit is Winterland Hasselt een familiaal gebeuren voor alle leeftijden en voor bezoekers uit binnen- en buitenland.” De cross-ver met Club Versuz legde de organisatie duidelijk geen windeieren. “We hadden de succesvolle ‘Student Day’, de vrijdagse ‘Club Versuz on Ice’ en de ‘Moose Bar’-avonden in de Almhütte een voltreffer, net als de dj-sets van DJ Rikky op vrijdag- en zaterdagavond in het Grand Café, de talrijke dansavonden én het wekelijkse authentieke Tiroler Fest.” Ook het Huis van de Kerstman was een hot. “Naast zijn succesvolle in- en uittocht en het ontbijt dat we hernamen, hadden we ook nog eens 35.000 bezoekers in het ‘Huis van de Kerstman’. De overdekte horecagelegenheden, onze ijspiste en de wintermarkten hadden minder last van het slechte weer dan de buitenkraampjes.”

Van heinde en ver

Een uitgebreide rondvraag bij bezoekers maakt duidelijk dat de mensen naar Winterland Hasselt komen voor een unieke beleving die ze vaak combineren met een bezoek aan de binnenstad. “Klopt”, haakt Schoenmaeckers in. “We zijn er voor alle leeftijden: koppels, gezinnen, families en studenten. Iedereen vond inmiddels zijn weg. Onze bezoekers komen niet alleen uit Limburg, maar ook uit de omliggende provincies. Naast Wallonië en de Oostkantons noteerden we een stijging van Duitsers en Nederlanders. Ze komen echt van heinde en ver.”

Praktisch

Dit weekend (5, 6 en 7 januari 2024) kan je nog terecht op Winterland Hasselt voor de slotactiviteiten: vrijdagavond speelt DJ Reygel op de ijspiste tijdens ‘Club Versuz on Ice’. Op vrijdag- en zaterdagavond draait DJ Rikky in het Grand Café o.a. de ‘Closing Party’. Zondag is de laatste dag dat je er tussen 10 en 18 uur terecht kan. De talrijke bezoekers kunnen ondertussen al aftellen naar vrijdag 15 november 2024 voor de 16de editie die opnieuw zeven weken duurt tot en met zondag 5 januari 2025. Meer info: www.winterland.be

© Winterland Hasselt