Zaterdagavond stak Levensloop Sint-Truiden 30.000 kaarsjes van hoop aan in voetbalstadion Stayen. Samen met meer dan 75 vrijwilligers deed de groep het vuur voor de strijd tegen kanker weer aanwakkeren. “Dit is de aftrap van een dynamiek die op 1 oktober zal uitmonden in een groot evenement op de Veemarkt”, zegt voorzitter Kris Marguillier.

“Het doel leek eenvoudig”, steekt Kris Marguillier van wal. “We gingen dat record van kaarsjes branden in een stadion gewoon breken. Simpel. Tot we er zeer laat achter kwamen dat het er nog meer hadden moeten zijn. Het wereldrecord breken, waarover jullie vorige week schreven, hebben we dus uiteindelijk niet gehaald. Maar dat verzinkt in het niets als je weet dat we zaterdagavond een fantastische avond hebben beleefd, met veel steun en een mooie opbrengst.”

Hartverwarmend

Marguillier noemt de inzet van de 75 vrijwilligers en van de Truienaren die gisteren hun steun kwamen betuigen hartverwarmend. Hij geeft nog eens mee waar het om gaat: “In 2019 stierven er zo’n 27.000 mensen aan kanker. Om al die verloren zielen en de mensen die nu tegen de ziekte vechten een hart onder de riem te steken, hebben we die 30.000 lichtjes van hoop aangestoken. We zijn enorm dankbaar voor hun hulp, de vele giften en de steun van onze commerciële partners.”

Aftellen naar 1 oktober

Levensloop ging dit jaar van start met een volledige nieuwe ploeg, iets wat voor een paar uitdagingen in de organisatie zorgden. “Maar we zijn klaar om op 1 oktober een sterk evenement neer te zetten waarbij we alles op alles zetten om onze vechters te steunen en de strijd tegen kanker voort te zetten. Het wordt een groot familie-evenement, en ook ingetogen en warm, alles op de Veemarkt met plaats voor de teams die geld inzamelen voor de strijd tegen kanker. Op het Speelhof kan er dan gesponsord gelopen worden”, besluit Marguillier. “Maar daarover later meer.”

Binkie was er ook bij en schonk een T-shirt met handtekeningen van alle STVV-spelers die later per opbod zal verkocht worden om de Stichting Tegen Kanker financieel te steunen

https://www.levensloop.be/relays/sint-truiden-2022

Foto’s – ©Natascha Clerinckx