Afgelopen weekend werd Tielt, een stad bekend om zijn passie voor autosport, het toneel van een intense strijd in het Belgisch Rally Championship. De 49ste editie van de Tac Rally bracht enkele van de beste rallyteams van België samen, waaronder het Racing Team Spelmans Eertmans. Ondanks enkele tegenslagen wist het Haspengouwse duo sterke prestaties neer te zetten.

Het team, bestaande uit Christiaan en Thyrsa Eertmans, kende een enerverende race vol ups en downs. Vanaf het begin waren ze vastberaden om te strijden voor een podiumplaats in de 2 wheel drive Trophy. Helaas werden ze geconfronteerd met tegenslagen toen ze tweemaal lek reden in de voormiddag, wat resulteerde in aanzienlijk tijdverlies ten opzichte van hun concurrenten.

In de namiddag herpakten ze zich echter sterk, en begonnen ze sterke tijden neer te zetten. Op de voorlaatste proef wisten ze zelfs 14 seconden in te halen op de leider van de wedstrijd, waardoor ze slechts 8,6 seconden achterstand hadden. Maar de leider, Lahy, gaf zich niet zomaar gewonnen, wat leidde tot een intense strijd op de laatste proef. Ondanks hun vastberadenheid kwamen ze uiteindelijk 3,6 seconden tekort om de leiding over te nemen, maar ze eindigden toch op een prachtige 2e plaats in de 2 wheel drive Trophy.

Derde dame

De Truiense Thyrsa Eertmans trok ook de aandacht als de 3e dame algemeen, wat een indrukwekkende prestatie is in deze competitieve arena. Het algemene klassement zag hen op een verdienstelijke 19e plaats, zelfs vóór hun buurman met de Porsche 991 GT3, Henri Schmelcher uit Tienen. “We gaan vastberaden door”, zegt het team. “We houden onze ambities hoog in de komende races, waaronder de Omloop van Vlaanderen, Ieper en Spa. En ja, we willen de eerste plaats veroveren en de titel van kampioen binnenhalen.”

Thyrsa en Inya

In de Asaf Rally van Principaute zal Thyrsa een team vormen met die ander vrouwelijke trots uit onze streek, de Dormaalse Inya Vanrijkel, die dan co-pilote zal zijn. Een uitdaging die ze al eerder met succes aangingen in de Rally van Hannuit. Conclusie: het Racing Team Spelmans-Eertmans blijft een kracht om rekening mee te houden in de Belgische rallywereld, en hun vastberadenheid en doorzettingsvermogen zijn bewonderenswaardig. We kijken uit naar hun verdere avonturen op het rallycircuit en wensen hen veel succes in hun toekomstige races.