Jaarlijks reikt de Keizerlijke Commanderie de Gouden Appel uit aan een persoon, bedrijf, instelling, overheidsdienst, organisatie of individu als erkenning voor hun voortdurende inzet voor Haspengouw en het Haspengouwse fruit. Er zijn dit jaar vier winnaars, alle vier vrouwen. De Publieksprijs wordt later bekend gemaakt.

“De kwaliteit van de foto’s is duidelijk verbeterd”, vertelt Jos Lacroix, voorzitter van de Keizerlijke Commanderie. “Een expositie van meer dan 60 foto’s siert momenteel de hallen van het Stadhuis op de Grote Markt in Sint-Truiden en is te bezichtigen tot zondag 28 april. Het zijn foto’s met fruit als onderwerp, fruit in al zijn vormen en kleuren, maar ook in al zijn verschijningsvormen en creativiteit. De diversiteit van de inzendingen dwong ons om vier categorieën te handhaven, of zoals we het in fruittermen zouden zeggen: appels en peren zijn niet te vergelijken”, aldus voorzitter Lacroix.

De winnaars zijn: Natascha Clerinx met “Indian Summer at Sint-Truiden Bad” (buitenopnames promotie) en Christiane Vanhentenrijck met “Open raam” (buitenopnames technisch). Ook het studio-werk leverde twee winnaressen op: Mieke Engelbosch met “Fruit in de etalage” (promotie) en Marleen Lammens met “Appel” (technisch).

De publieksprijs wordt nog toegekend door de toeschouwers.

De fototentoonstelling is gratis te bezichtigen in de Dienst voor Toerisme, Stadhuis Grote Markt in Sint-Truiden tijdens de openingsuren, dagelijks van 9 tot 17 uur.