Zondag hebben honderden mensen genoten van het feest ‘Holy Shit!’, een familiehappening ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Figfhters against cancer. Het feest was gratis toegankelijk voor iedereen, en daar maakten de Truienaren graag gebruik van. Maar ze waren ook erg gul door te consumeren en de aankoop van de merchandising waarbij vooral de textiel van FAC populair bleek. Mede dankzij de opbrengst kon er aan directeur Lambrechts van De Bloesem een eerste schijf geld overhandigd worden voor de prikkelarme tuin die de school voor kinderen in het buitengewoon onderwijs zal aanleggen.

Onder het motto ‘all for one and one for all’ vlogen om 12 uur stipt vliegtuigen over de Minderbroederskerk in formatie en met rook om het showgehalte en de happening op te starten. Rond de kerk waren er springkastelen, kraampjes waar je lekker kon eten en drinken, en coole auto’s. Binnen werden er op regelmatige tijdstippen demo’s van gevechtssporten gegeven, terwijl tientallen vrijwilligers druk bezig waren met het bedienen van de vele bezoekers: eten, drinken en verkoop van merchandising. Bekende namen uit de bokswereld mochten niet ontbreken. Zo zagen we Ismaïl Abdoul (ex-Belgisch kampioen, Benelux-kampioen en EU-kampioen bij de halfzwaargewichten) en Jean-Pierre Coopman, de ex-Europese kampioen bij de zwaargewichten die in 1976 wereldfaam verwierf met zijn wedstrijd tegen Cassius Clay (Mohammed Ali). Het was aanschuiven om met de heren op de foto te mogen. Ook politici zoals Hilde Vautmans (Open Vld), Gert Stas (Vooruit) en Eddy El Herbouti (Vooruit) kwamen het initiatief een hart onder de riem steken, met bemoedigende woorden voor de organisatoren.

Verder op de dag was er een mooi optreden van popkoor Vocal 4’s en stelde FAC zichzelf voor en schonk het cheques aan Sint-Vincentius en De Bloesem, een school met Buitengewoon Onderwijs. Directeur Dimitri Lambrechts en zijn leerkrachten waren erg in hun nopjes met de eerste schijf voor het grote tuinproject voor de kinderen van De Bloesem. De tuin zal ook voor andere groepen worden opengesteld. Meer over het project later in ons nieuws.

 

Beelden © Anja Philips / Rudi De Cock