• Seppe Dewael (Trudo FM) en Rudi De Cock (TruiensNieuws)
STVV hield in de eerste helft goed stand tegen de aanvalsgolven van de Great Old. Die ambiëren immers een ticket voor de Champions’ Play-Offs, wat betekent dat ze vandaag graag willen winnen.
Voor STVV luidt de opdracht ‘stand houden’, en dat lukte tot verdediger Rein Vanhelden in het penaltygebied Ilhenikena van Antwerp aantrapt. De bal gaat op de stip en Suzuki wordt dan toch geklopt: 1-0.
Er volgt een golf aan vervangingen bij STVV! Maar liefst vier: Ito, Barnes, Kaya en Steuckers komen op het veld. Maar Antwerp profiteert optimaal van balverlies van Ito. Keita krijgt de bal bij Ejuke, die Suzuki kansloos laat: 2-0. Even later opnieuw een aanval van Antwerp.  Via Ilhenikena en Ejuke kan Ondrejka de voorzet verzilveren : 3-0.
Volgende zondag speelt STVV opnieuw op verplaatsing, en dat tegen Eupen. Die club wil vechten om uit de degradatiezone weg te komen. STVV speelt dus op twee weken tijd tegen de eerste en de laatste, twee ploegen die verbeten willen vechten, elks om hun eigen redenen.
Beelden © STVV