De komende dagen en weken staat er een en ander geprogrammeerd in onze Haspengouwse gemeenten. Een overzicht.

 

The Borgloon Series – een tentoonstelling van een nieuwe reeks Loonse zichten, van de hand van Stefaan Vermeulen.

Vrijdag 11 november 2022 van 17 tot 20 uur – zaterdag 12 en zondag 13 november 2022 telkens van 13 tot 18 uur – Hooghuys van Loon, Kroonstraat 21, Borgloon

LEZING – Soumaya Majdoub – “Consumeren als konijnen” – Sint-Truiden

Op zaterdag 12 november organiseert Willemsfonds Sint-Truiden samen met de Campus Willems een lezing in Cultuurcafé De Fwajee. Soumaya Majdoub zal er haar boek ‘Consumeren als konijnen’ bespreken. Hierin legt zij verbanden tussen klimaatverandering, armoede en migratie en stelt ze dat overbevolking een mythe is. Welke klimaatacties zijn effectief? Hoe houden we de aarde leefbaar voor iedereen? Zijn we met te veel? Of kan bevolkingsgroei geen kwaad? En wat heeft dan wel impact?

Inschrijven kan via willemsfonds.be of via pascale.braeckman@willemsfonds.be.

Deelnameprijs is 15 euro inclusief receptie achteraf.

 Soumaya Majdoub is onderzoeker aan de VUB, verbonden aan Interface Demography, Brussels Interdisciplinary Research centre on Mingration and Minorites en het Brussels Centre for Urban Studies.

EXPO – Let’s donut – SINT-TRUIDEN

Wat ? Expo Let’s DOnut , over donuteconomie en doeners

In de huidige samenleving valt de ene na de andere uit met een burn-out. Meer en meer bezwijken onder de economische druk. Hoe kan je oneindige groei blijven verantwoorden als dit telkens weer leidt tot een burn-out van mensen en een burn-out van de hele planeet? Is er een alternatief? De DONUT-economie probeert een antwoord te formuleren. Stap letterlijk in een DONUT in museum DE MINDERE en ontdek nieuwe wegen.

Waar ? Museum DE MINDERE Sint-Truiden

Organisatoren ? Broederlijk Delen, Avansa Limburg en museum DE MINDERE

Wanneer ? 08/11/2022 tem 15/12/2022

© Peter Preuveneers

ALKEN – Seniorenweek

CAFé Révolutionair – 17 november – SINT-TRUIDEN

Do 17/11 Café Revolutionair, 19u-21u30

Op 17 november is het feest. De lokale helden https://www.haalmeeruitjetuin.be/ en https://abtshof.be/vertellen over hun avonturen, hoe zij samenlevingsproblemen aanpakken. Broederlijk Delen neemt je mee op een beklijvende tocht naar Burkina Faso. Laat je door hen inspireren, door de docu én proef tijdens een lekkere donutreceptie. Inschrijven doe je via hasselt@broederlijkdelen.be

ZONDAGGASTEN – zondag 27 november – SINT-TRUIDEN

Op zondagnamiddag 27 november is er ‘Zondaggasten’ in de Academiezaal in de Plankstraat. Truienaar Gerrit Kempeneers en een voorlopig nog onbekende topper op wereldniveau zullen te gast zijn. Later meer.

https://ticketshop.ticketmatic.com/de_bogaard/shop?l=nl

Afspraak om 14.30 uur in de Academiezaal (Plankstraat 18) mét koffie en taart – Organisatie: CC De Bogaard

Zondaggasten in de Academiezaal

ALKEN – Komedie

 

Foto’s © TruiensNieuws