Vanaf dinsdag 29 november aanstaande worden de twee autoparkings aan het station van Sint-Truiden betalend. Er zijn verschillende tariefformules, waarbij er voor sommige treinreizigers een voordeeltarief is. Het is nog niet duidelijk of alle reizigers in aanmerking komen voor een goedkoop tarief.

Aan het station van Sint-Truiden zijn in totaal 385 parkeerplaatsen. De parking vooraan telt 173 plaatsen, de parking achteraan op Nieuw Sint-Truiden telt er 212. Vanaf dinsdag 15 november kunnen reizigers via het loket of de ticketautomaat een parkeerabonnement kopen. De NMBS hanteert hiervoor haar MOBIB-kaart.

Over de concrete bedragen hangt nog wat mist. Treinreizigers met een jaarabonnement zouden 1,5 à 2 euro per dag betalen. Maar ook in andere reisformules zouden er kortingen kunnen zijn. De 10-rittenkaart, vaak erg voordelig voor een aantal pendelaars, krijgt zoals elders in Vlaanderen wellicht een aparte regeling. Onze redactie wacht ter zake op meer informatie van de NMBS. Die duidelijkheid wordt volgende week verwacht.

Gazo als alternatief

Wie graag parkeert in de buurt van het station zal binnenkort de prijzen moeten vergelijken. Maar de NMBS-tarieven voor mensen die de trein niet nemen met een voordeelformule inzake parkeren kunnen zich aan dezelfde prijzen verwachten die momenteel gangbaar zijn bij de aanpalende Gazo-parking. Daar mag je het eerste uur gratis parkeren. Vanaf het tweede uur betaal je één euro per uur, en voor een ganse dag 10 euro.

Foto’s © Rudi De Cock