Op zaterdag 24 februari om 18.15 uur zal de hemel boven Stayen verlicht worden door de gloed van 100 jaar STVV, terwijl de club haar eeuwfeest viert met een groots opgezette verjaardagswedstrijd tegen Westerlo. Maar deze viering gaat verder dan enkel voetbal; het is een ware reünie van generaties Kanaries, verenigd door hun passie voor de club die ze als religie beschouwen.

De club heeft een meeslepende wedstrijdvideo uitgebracht die te zien is op de Facebookpagina van TruiensNieuws en onderaan dit stuk. Daarin schitteren pastoors, capo’s en supporters in een heldhaftig schouwspel dat de essentie van 100 jaar STVV omvat. “Het thema ‘voetbal is religie’ is niet zomaar gekozen”, vertelt organisator Sven menten. “Het weerspiegelt de diepe verbondenheid die supporters voelen met de club. Ze komen samen op Stayen, bidden voor overwinningen en vieren hun geloof met geestdrift. Deze unieke video is het resultaat van de inzet van zo’n 80 figuranten, waaronder leden van supportersclubs en enthousiaste individuele supporters.” Verder zal het popkoor Vocal 4’s op 24 februari een speciale interpretatie van het clublied live brengen tijdens een viering in de Minderbroederskerk.

Kids gratis

Er werden ruim 6.500 kaarten verkocht voor de verjaardagswedstrijd, en supporters van alle leeftijden bereiden zich voor op een historische dag. Er is gratis toegang voor kinderen tot 12 jaar en er zijn speciale tarieven voor de lokale bevolking. “Als STVV-supporter weet je wat het is om af en toe te lijden,” zegt Sven Menten, verantwoordelijke voor de wedstrijdorganisatie bij STVV, “Maar we zullen ook altijd weer verrijzen. Onze clubliefde is voor eeuwig. Op 100 jaar STVV mogen dan wel veel wedstrijden gespeeld zijn, maar deze verjaardagswedstrijd belooft een van de meest gedenkwaardige te worden, niet alleen voor de club, maar voor alle Kanaries die haar kleuren dragen met trots en toewijding.”

https://youtu.be/vF9jBewbkTY

Beeld © STVV