Blauw-geel had de wedstrijd goed onder controle en domineerde. Vooral in de eerste helft was er van de bezoekende ‘black stripes’ weinig te merken. Nochtans was er in de buik van het klassement een grondige reden om de pannen van het dak te spelen: een plaatsje in de linkerkolom van het klassement. Maar dat gebeurde dus verrassend à l’aise, eigenlijk door beide ploegen.

Na 12 minuten komt STVV op voorsprong dankzij een hoekschop van Kagawa die rechtstreeks in doel gaat. Charleroi moet komen maar blijft mak spelen. Sint-Truiden laat de tegenstander wat doen en weten in de tweede helft dankzij Boya de bal te ontfutselen van Bager en komt het op 2-0.  De aansluitingstreffer van Hosseinzadeh in de voorlaatste minuut van de toegevoegde tijd kwam te laat en zo boekten de binken een tweede thuiszege.

Na de wedstrijd konden we even spreken met de man van de supercorner, Kagawa. “Ik ben trots op mijn doelpunt. Ik zag hem heerlijk krullend binnengaan. Maar ook in de rest van de wedstrijd zat het goed met ons elftal. Onze verdediging draaide perfect. Ik vind deze overwinning terecht.”

“Na twee nederlagen op rij weten de Kanaries de situatie recht te zetten”, zegt men bij de club. “Met slechts 10 gescoorde doelpunten is STVV één van de slechtste ploegen in de competitie. Maar met slechts 11 tegendoelpunten behoort STVV verdedigend tot de beste ploegen.”

STVV wipt dankzij deze overwinning over de Zebra’s in de stand. Woensdag wacht de verplaatsing naar Club Brugge.

Foto © STVV Communicatie