Op donderdag 16 november 2023 overhandigde de Vriendenkring van de Lokale Politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken een cheque van 2956 euro aan de kinderafdeling van het Sint-Trudo Ziekenhuis. Hoofdverpleegkundige Tina Geets en enkele collega’s namen de cheque in ontvangst.

Bij de start van het nieuwe werkjaar in 2023 had de vriendenkring de vraag gesteld aan de politiemedewerkers voor welk doel ze een inzameling wilden organiseren en al snel kwam de kinderafdeling van het Sint-Trudo Ziekenhuis uit de bus.Het geld werd via de verschillende activiteiten van de Vriendenkring doorheen het jaar ingezameld. Zo werd er onder andere een quiz georganiseerd en voor de eerste keer ook een fiets- en wandelhappening.

De mascotte van de kinderafdeling is Pip, een lieveheersbeestje. Dit zal gedigitaliseerd worden, zodat het ook op de website van het ziekenhuis gebruikt kan worden. Daarnaast zal Pip vriendjes krijgen voor op andere afdelingen waar kinderen komen (bijvoorbeeld Gino Dino voor radiologie). Ze gaan deze figuurtjes ook op affiches, muurstickers, in de brochures, … voorzien. Dit zal onder andere dankzij de gift gerealiseerd worden. De diertjes zullen samen met een leerkracht van de Academie Haspengouw Beeld tot leven gebracht worden.