In het kader van E³UDRES², het project van de Europese Universiteit, host hogeschool UCLL van 15 tot 17 november een International Engagement Circus in Hasselt. Tijdens deze unieke driedaagse komen internationale studenten (60 uit 9 landen), regionale ondernemers en E³UDRES²-onderwijsprofessionals samen om te connecteren en te brainstormen rond diverse topics en issues.

“Alles gebeurt op een niet-alledaagse manier, in een niet-alledaagse setting en via niet-alledaagse methodieken”, klinkt het bij UCLL. “Ons ultieme doel, is op zoek gaan naar waardevolle regionale samenwerkingen voor toekomstige projecten. Gedurende deze drie dagen verwelkomen we als UCLL een honderdtal gasten, waaronder studenten, docenten, ondernemers uit de 9 E³UDRES² landen. De eerste dag staat in het teken van die verwelkoming en kennismaking.  Op de tweede dag zijn er ook een tiental lokale ondernemers en startups, die hun toekomstvisies en persoonlijke ontwikkelingsroutes delen. De derde dag staat in het teken van een mini-hackathon, waar regionale uitdagingen worden vertaald in concrete challenges richting voorjaar ’24.” Projectleider Roger Heijmans vult aan: “De workshops en activiteiten zijn meer dan een leermoment voor onze studenten, betrokken docenten én regionale ondernemers; ze bieden een open venster naar wat er leeft in deze regio’s.”

E³UDRES²

E³UDRES² staat voor Engaged, Entrepreneurial, European University as driver for smart and sustainable regions en werd opgericht in 2020. Het project connecteert (sinds deze zomer) 9 universiteiten en hogescholen in Europa: St. Pölten UAS (Oostenrijk) Hogeschool UCLL (België), Jamk UAS (Finland), Fulda UAS (Duitsland), Hungarian University of Agriculture and Life Sciences (Hongarije), Vidzeme UAS (Letland), Saxion UAS (Nederland), Polytechnic Institute of Setúbal (Portugal), Politehnica University Timișoara (Roemenië). Het DNA van de 9 instellingen is identiek: gevestigd in een regio zonder grootstad in de buurt en klaar om aan die regio een brede steun te bieden.  Hogeschool UCLL is de enige Belgische partnerinstelling binnen de Europese Universiteit.

Beelden © UCLL