“Gezellig tafelen begint bij ons!”, declameren de studenten van de UCLL pop-up Commercio Di Vino. Initiatiefnemers Tom Sleutjes, Lars Willems, Lien Schouteden, Dylan Snoeijen en Tom Dieu selecteerden de beste wijnen en staan bezoekers bij met raad en daad tot en met 5 maart. Om hun project te promoten komen ze maandag hun favoriete platen draaien op Trudo FM in Sint-Truiden.

“Commercio Di Vino biedt zorgvuldig geselecteerde wijnen aan uit Italië, Portugal, Spanje, Frankrijk en Belgisch Limburg aan”, vertelt Lien Schoutenden.  “Daarnaast bieden we pakketten aan met ambachtelijke producten uit Spanje en Frankrijk, kleine wijnfamiles, kleine boerderijtjes, maar wel topwijntjes. In ons aanbod zitten heel wat geschenken voor speciale gelegenheden, of wijntjes die perfect gaan bij tapas op een borrelavond of een avondje koken met je geliefde of vrienden. Wie het vandaag te koud vindt om langs te komen kan ook terecht op onze webshop via de link.”

Nog tot 5 maart verwelkomt Commercio Di Vino het brede publiek in hun tijdelijke winkel in Hasselt, en dat ten voordele van het goede doel. “De volledige opbrengst van onze winkel gaat naar het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen, waar dieren de beste zorg krijgen, en Menno’s droom, een organisatie die zich inzet voor kinderen die getroffen zijn door kanker en hun families. Onze passie voor kwaliteitsvolle wijnen en ambachtelijke producten in combinatie met het steunen van goede doelen, daar zetten wij ons graag voor in”, besluit Lien Schoutenden. “Om ons project te promoten draaien we aanstaande maandag van 11 tot 12 uur onze favoriete platen in Schijven Voor Bedrijven op Trudo FM.”

Praktisch

Van 17 februari tot 5 maart houden de studenten twee unieke winkels open in Hasselt Quartier Bleu en het TT-center. Naast Commercio Di Vino zijn er ook andere studentengroepen van de UCLL met hun pop-up stores. 

Van maandag tot zaterdag, steeds van 10u tot 18u. Ook op Shoppingzondag 5 maart van 13 tot 18 uur.

Quartier Bleu, Gelatineboulevard, 3500 Hasselt (tegenover H&M)

TT-wijk, Sint-Jozefstraat 10, 3500 Hasselt

www.commerciodivino.be