• Nieuws in’ t kort op zondag 26 februari 2023, 8 uur

 

SINT-TRUIDEN – De geschorste financieel directeur Luc Vandijck is, ondanks contactverbod met de medewerkers van de financiële dienst van de stad, met hen op teambuilding geweest. Dat meldt Het Belang van Limburg. De commissie van Truiense politici die de zaak met de lening door de stad aan voormalig burgemeester Jef Cleeren (cd&v) onderzoekt, vraagt wellicht maandagavond aan de gemeenteraad om, naast het reeds lopende onderzoek, ook dit nieuwe feit te mogen onderzoeken.

TRUDOZIEKENHUIS – Het Sint-Trudoziekenhuis heeft alle bomen laten kappen in de tuin van voormalig arts dokter Nolens. Of dat zomaar mocht is niet duidelijk. Volgens de nieuwssite Trudocs werd er enkel een vergunning afgeleverd voor de sloop van de villa en de kap van drie bomen. TruiensNieuws vroeg om een reactie van het ziekenhuis. Wellicht komt die er maandag. Meer uitleg in onze nieuwslink van vorige week. https://www.truiensnieuws.be/sint_truiden/afbraak-villa-dokter-nolens-voor-meer-parking-ziekenhuis-gestart-maar-wat-met-al-die-bomen/

ALKEN – N80 – Vrijdagavond raakte daar rond 20 uur een wagen bij een inhaalbeweging twee andere voertuigen en kwam vervolgens tegen een vangrail terecht. De wagen was spiksplinternieuw maar werd na de crash getakeld en perte totale verklaard. De bestuurder en ook de andere betrokken automobilisten hielden er niets aan over. Hij werd getest en bleek teveel gedronken te hebben.

KERKOM – De brandweer is vrijdagavond opgeroepen voor een brand op een plantage in de Kerkomveldstraat. Twee hob-units van het fruitbedrijf Activ Fruit uit Alken werden door de felle brand volledig vernield. Het staat nu al vast dat de brand werd aangestoken. De brandweer kon het vuur doven en de politie stelde een pv op.

SPORT – De Kanaries nemen het vanavond op tegen de Zebra’s van Felice Mazzu. Na 2 nederlagen op rij hopen de manschappen van Bernd Hollerbach hun rug te rechten in het Stade du Pays de Charleroi. De wedstrijd Charlerloi-STVV start om 19.15 uur. Nadien volgt er een verslag op de kanalen van Media Haspengouw.