Remember Studios werd opgericht met als doel de jeugd via kleding de mogelijkheid te geven om een statement te maken.

Wout Vanbrabant (23) en Senne Snellings (22) groeiden samen op in Sint-Truiden. Na een 18-jarige vriendschap besloten ze om samen hun eerste onderneming te starten en zo ontstond Smeltpunt. Dankzij de combinatie van de stevige grafische achtergrond van Wout en de communicatie-skills van Senne zorgen ze samen voor de strategische visibiliteit van verschillende bedrijven in Limburg en omstreken. Nu, nog geen twee jaar later, besloten ze samen hun tweede onderneming op te richten: kledingmerk Remember Studios.

Het verhaal achter Remember

“Remember that every story has an end… and therefore a new beginning.” De dood is de eindbestemming van het leven. Als iets sterft is dat permanent, onomkeerbaar. Het is op dat moment dat de ruimte voor een nieuw leven, een nieuw verhaal wordt gecreëerd. Dit hele proces wordt wedergeboorte genoemd, en voor Remember is er niets geschikter en ijdeler dan een bloem om dit concept te symboliseren. Ze hebben drie pijlers gecreëerd die de basis van hun verhaal vormen en cruciaal zijn om te onthouden wie ze zijn.

Duurzaamheid

Door de milieu- en maatschappelijke problemen over de hele wereld is duurzaamheid een must. Remember gebruikt alleen 100% biologisch katoen en gerecycleerde materialen. Daarnaast beperken ze de hoeveelheid afval door te werken met pre-orders. Als ze met voorraden zouden werken, is de kans groot dat er veel kleding in het magazijn blijft liggen en uiteindelijk wordt weggegooid, iets wat ze zeker niet willen riskeren.

Jeugdig karakter

Mode is een vast onderdeel van hun leven sinds ze jonge tieners waren. Altijd spendeerden ze hun laatste beetje zakgeld aan de nieuwste releases. Ze merkten dat de behoefte aan een kwalitatief en betaalbaar modemerk groot was. Er zijn tegenwoordig veel betaalbare merken, maar te vaak ontbreekt het hen aan kwaliteit. Daarom willen zij er zijn voor de jeugd door kwalitatieve en betaalbare kleding te produceren.

Onbevreesd

Remember is onbevreesd. Ze durven een stap verder te gaan en deinzen niet terug voor controversiële onderwerpen. Ze verwachten van hun klanten dat ze niet bang zijn om zich uit te spreken. Bovendien willen ze mensen de kans geven om een statement te maken met gedenkwaardige mode.

#3FYF

Hun nieuwste release, #3FYF (Three Flourishing Young Flowers), is sinds vrijdag 27/05 beschikbaar op www.remember-studios.com in twee verschillende kleuren.

Instagram: @remember.studios | @smeltpunt Website: remember-studios.com | smeltpunt.be