Aan het roer van het Truiense bedrijf Calinova staat sinds kort een nieuwe kapitein, Tim Sampermans. Ook stichter en bezieler Kurt Hameeuw (55) blijft aan boord. Samen zetten ze in op het Calinova-totaalconcept voor een aangenaam leven in het klimaat van uw woning: duurzaam, innovatief en vooral met alle comfort voor de bewoners. TruiensNieuws sprak met beide heren over het leven binnen in huis, over warmte en water, airco en sanitair, en dat in hun vernieuwde showroom op de Industrielaan, even voorbij MacDonalds, en naast Belisol. Het werd een gesprek met een unieke inkijk in de toekomstige wereld van het binnenhuiscomfort en over hoe Calinova gerund wordt. “Wij zijn de butlers van het binnenhuiscomfort”, klinkt het enthousiast.

TN – Goeiemorgen Kurt en Tim. Voor jullie me meenemen in de wereld van verwarming en sanitair, toch even een korte voorstelling aan onze lezers. Tot enkele maanden geleden was het jouw bedrijf, Kurt. Nu deel je het met Tim. Vanwaar die keuze?

Kurt: “De beslissing voor Calinova om samen te werken met Tim is een geluk bij een ongeluk en zat er eigenlijk al een tijdje aan te komen. Reeds vanaf het begin was het de bedoeling om van Calinova een professioneel bedrijf te maken, waarbij ik als ondernemer niet centraal sta, maar wel onze klanten en in ons bedrijf het ganse team. Dan is er voor iedereen garantie op continuïteit: voor de klant, de medewerker, zijn of haar familie, de eigenaar. Ik wilde bovendien een echte lokale verankering omdat ik mezelf na meer dan 25 jaren in het buitenland als een immigrant beschouw. Toen ik bovendien eind november met een herseninfarct in het ziekenhuis belandde, en nadien te horen kreeg dat ik het nu echt wel rustiger aan ga moeten doen, zeker het eerste jaar, was de knoop snel doorgehakt. Het geluk is dat ik Tim twee jaar terug heb leren kennen en dat we elkaar gevonden hebben door onze gesprekken en samenwerken buiten wat we beiden doen. Het resultaat is dat Tim nu aan het dagelijkse stuur staat als algemeen directeur en ook als mede-eigenaar en bestuurder.

TN – U klinkt heel gepassioneerd als het over uw team gaat binnen Calinova.

Kurt: “Ik geloof heel sterk in Calinova als één groep van medewerkers. Dit is een TEAM-verhaal: samen iets opbouwen. En ja, dat is mijn passie! Het geeft elke dag de goesting om vooruit te gaan en de volgende stenen te plaatsen; Rome was ook niet gebouwd op één dag. Als zaakvoerder denk je eerst aan je bedrijf, niét aan jezelf! Tim is nu de orkestleider geworden van een bijzonder fijn orkest. Dat team heeft vier maanden gedraaid zonder mij, hé! Ze nemen hun vrijheid én ook hun verantwoordelijkheid. Proficiat! Waar vind je dat nog?!”

TN – Tim, blijkbaar werken jullie al een tijd samen. Maar voor de doorsnee Truienaar ben je nog een nobele onbekende. Wat mogen we weten over jou? Wie is Tim Sampermans? En hoe kijk jij zelf naar Calinova?  

Tim: “ Ik ben inderdaad van de streek. Of ik ben de lokale verankering zoals Kurt het zegt. We  kennen elkaar professioneel al een tweetal jaar, schoorvoetend en niet van onszelf bewust dat onze wegen zouden samenkomen. Als ondernemers hebben we op een bepaald moment en ongewild samen een delicaat onderwerp moeten aanpakken binnen een groep van personen; dat heeft ons toegelaten om elkaar te leren kennen over hoe we professioneel zouden kunnen samenwerken. Vooral op vlak van objectiviteit, ethiek en logica hebben we elkaar in deze zaak gevonden. Daarnaast was er mijn interesse om terug mijn schouders onder een project te zetten waarin ik mezelf kan realiseren als professioneel, en met uitzicht op méér in deze sector. Mijn ervaring in de bouw en niet in het minst in ventilatie was op technisch vlak een mooie match met Calinova. Ook mijn IT-ervaring zal een grote meerwaarde kunnen betekenen om het bedrijf verder te digitaliseren. Drie jaar geleden was nog alles pen en papier. Het is nu aan mij om de stappen naar digitalisatie door te voeren. Dit moet de efficiëntie verhogen zowel naar de klant toe als intern.

TN – Wie Calinova zegt, zegt interieurcomfort. Wat hebben jullie te bieden op vlak van binnenhuisbeleving?

Kurt: “Onze nieuwe showroom in wording beeldt met panelen in kunstvorm alles uit over ons totaalconcept. Alle technologieën waarop we ons toeleggen zijn aanwezig: verwarming, koeling, sanitair en waterbehandeling, ventilatie, en de sturing van al deze technieken. Het comfort waarnaar je verwijst is er op drie vlakken: als eerste is dit het onderhoud en de herstelling, als tweede de plaatsing, en als derde, en niet in het minst, het gebruik.

In beeld: De nieuwe showroom is in volle opbouw en weerspiegelt het complete binnenhuisgebeuren op vlak van energie, water en duurzaamheid

TN – Veel mensen hebben voor elk toestel in huis een aparte technieker. Een voor de verwarming, een voor de waterontharder,…. . Jullie zien dat anders?

Tim: “Absoluut! Onze klanten dienen enkel maar naar ons bellen. Handig, toch! Ze krijgen voor elke technologie een technieker toegewezen. Met ons digitaal platform is de historiek van alle interventies en van de toestellen gegarandeerd. Ik verbaas me erover dat mensen verschillende bedrijven of techniekers aan hun toestellen laten werken, alsof het onderhoud en de herstelling aan je wagen ook wordt gedaan door verschillende automecaniciens van verschillende bedrijven. Dit is niet duurzaam! Of in een huurhuis waar de eigenaar van een woning de verantwoordelijkheid voor het onderhoud van de ketel bij de huurder legt. En die kiest maar eender wie voor onderhoud. Door dat soort gebrek aan continuïteit wordt de levensduurte van een ketel of een warmtepomp aanzienlijk ingekort. We zien nu wel een trend bij rentmeesters en ook syndici om voor continuïteit te kiezen, wat op langere termijn minder uitgaven betekent en minder kopzorgen voor de eigenaars én de bewoners.

TN – De tweede troef die u opsomde was de plaatsing. Wat is daar de kracht van Calinova?

Kurt: “Op het vlak van plaatsing kan dit een gewone vervanging van een oud toestel zijn, maar ook renovatie of nieuwbouw. Onze klanten zijn vooral particulieren, de gewone mensen zoals jij en ik zeg maar, en verder kleine ondernemingen, ambachten of vrije beroepen, scholen, verzorgingscentra, sociale woningen, horeca en kleine bouwprojecten. Die willen eigenlijk één aanspreekpunt als het over die verschillende technieken gaat. Want wie wil zelf nog een verbouwing doen of bouwen met vier of vijf verschillende bedrijven of aannemers voor deze technieken? Over kopzorgen gesproken! Calinova wil die zorg alvast op zich nemen. Ontzorging noemt dat.

TN – Als alles geïnstalleerd is blijft de gebruiker achter met een aantal toestellen. Jullie focussen ook op dat dagelijks gebruik. Vertel.

Tim: “De gebruiker wil zeker geen verzameling van afstandsbedieningen om alle toestellen en technieken te doen werken. Elke technologie of toepassing wordt vaak apart bekeken, zoals Kurt net vertelde, met een aparte technieker voor je ketel, een andere voor de waterontharder, een aparte loodgieter, een elektricien. Calinova evolueert nu naar een totaalpakket waarbij je met één app als centraal zenuwstelsel op je mobiele telefoon alles bestuurt. Je bent zelf de regisseur van alles wat met water en verwarming te maken heeft. De gasketel, de warmtepomp, de airco,… alles wordt gecentraliseerd in één besturingssysteem op de app.”

Kurt: “Inderdaad. Onze techniekers zijn geïnformatiseerd. Zij zullen bij herstellingen veel efficiënter en doeltreffender het euvel kunnen verhelpen. De levensduur van je ketel hangt in grote mate af van de kwaliteit van de periodieke onderhouden. Om een continuïteit te garanderen werkt Calinova met langdurige onderhoudscontracten, korting op de wisselstukken, voorrang in de planning van uit te voeren herstellingen, speciale aanbiedingen in sanitair en airco. De digitale app laat toe om de ganse historiek van je ketel te consulteren. Een enorm voordeel.”

In beeld: Kurt Hameeuw en Tim Sampermans: “Met één app regisseren onze klanten heel het binnenhuisgebeuren”

TN – De techniekers doen onderhouden, plaatsingen en herstellingen. Wat is de kracht van het Calinova-team?

Kurt: “Soms ondervind je problemen met je verwarmingsketel, sanitair of andere toestellen. Onze Calinova-techniekers lossen dit graag op. Het is alsof ze een gevecht aangaan en willen winnen om de beste oplossing te vinden voor de storing. Niemand wil verliezen, ook onze techniekers niet. Soms belt er eentje en zegt: “Ik heb er vannacht nog eens over nagedacht, over hoe we dat probleem kunnen oplossen”. Of een andere technieker kan niet gaan slapen als hij het niet gevonden heeft. Het zijn autodidacten die veel lezen en samen problemen en oplossingen delen. Onderling bellen ze elkaar ook veel op. Dat is een kracht: samen leren om betere service te geven aan de klant. Want techniek evolueert, en hoe meer innovaties en modellen, hoe meer er moet bijgestudeerd worden en hoe belangrijker het wordt om kennis door te geven.

Tim: “We hebben een 8-tal techniekers in huis. Voor hen is hun job hun levenswerk. Techniek is een stijl, een kunst. Als een ketel is geïnstalleerd zijn er die er een foto van nemen. Het is zoals een kunstwerk dat af is en waar ze trots op zijn. En heel terecht! We werken zowel voor particulieren als voor een syndicus of vastgoedbeheerder. De service van Calinova is er een waarbij de eigenaars en huurders zorgeloos kunnen wonen dankzij onze dienstverlening. Onze interventieploeg komt langs bij problemen en we zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk terug van je comfort kunt genieten. Het interventieteam biedt via onze wachtdienst 24 uren zeven dagen per week deze service aan. Naast de scholing van de techniekers (we hebben er al drie intern die koeltechniek gestudeerd hebben of aan het studeren zijn) zijn de plaatsers (monteurs) ook aan het bijleren: één is nu ook technieker GI (gasketel) geworden, en 2 andere beginnen er ook aan. Die onderlinge stimulans om bij te leren en met de technologie meet te evolueren is goud waard. Calinova investeert graag in mensen die in zichzelf willen investeren en willen groeien. Uiteindelijk dient het om de klant en de Truienaar beter te bedienen. Net zoals een butler bij je thuis.”

TN – Mensen willen op hun energiefactuur besparen. Raden jullie dan warmtepompen aan?

Tim: “Er is veel vraag naar informatie over warmtepompen. Die zitten zeker in de lift. We begrijpen dat mensen hun energiefacturen naar beneden willen krijgen. Maar in plaats van zoveel mogelijk warmtepompen te willen verkopen en installeren, kiezen we ervoor om bovenal een correct advies te geven. En ons antwoord is heel eerlijk: alles begint bij een betere isolatie. Als het isolerend effect geen 70% bedraagt moet je eigenlijk eerst daarmee beginnen.”

Kurt: “Calinova zal blijven focussen op energiezuinig verwarmen, een comfortabele temperatuur het hele jaar door, een heerlijk warme douche en schone lucht in je leefomgeving. Calinova zet in op het begeleiden in de zoektocht om de juiste keuzes te maken. We verkopen ketels en pompen van topkwaliteit, maar we gaan het veel technischer opvatten. Met een slimme aanpak kom je al heel ver. Wat heb je nodig? Een warmtepomp van 10 kw, 15 kw of 20 kw? Daar zitten aanzienlijke prijsverschillen op. Maar, nogmaals, het begint bij een efficiënte isolatie om zo zuinig mogelijk met energie en dus comfort om te springen.”

TN – Bedankt, Kurt en Tim, voor het fijne gesprek.

Kurt en Tim: “Dat is graag gedaan. En nu terug aan het werk!”

 

Contactgegevens Calinova BV – Industrielaan 3160 B, 3800 Sint-Truiden – tel. 011 68 34 06 – Meer informatie? Bij Calinova begint alles met een goed gesprek! Maak een afspraak via www.calinova.be of stuur een bericht via de Facebook pagina Calinova.

Foto’s – ©Rudi De Cock