Vorig weekend zijn de wielerwedstrijden in Vlaanderen weer van start gegaan met de Omloop Het Nieuwsblad en Brussel-Kuurne-Brussel. Maar ook lokaal gingen de wedstrijden van start..
Op zondag 1 maart 2020 was Brustem aan de beurt, traditioneel de eerste koers op het grondgebied van Sint-Truiden.

Het is een spijtige vaststelling dat het aantal koersen elk jaar vermindert. De zwaardere voorwaarden (financieel, veiligheid, etc.) om te organiseren, de bevolking, die steeds kritischer wordt omwille van omleidingen en het afsluiten van straten en het steeds moeilijker vinden van nog voldoende vrijwilligers zijn de voornaamste redenen. “Nochtans brachten en brengen wielerwedstrijden ‘leven in de brouwerij’. Inmiddels spenderen lokale overheden geld aan allerlei initiatieven om mensen opnieuw meer samen te brengen, maar de traditionele vormen verdwijnen meer en meer zonder dat er iets of alleszins te weinig aan gedaan wordt”, merkt volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove (sp.a) op tijdens de wedstrijd in Brustem.

En er werd ook gekoerst. Bij de nieuwelingen leverde een lange solo van Sente Sentjens (zoon van Roy Sentjens die ooit Brussel-Kuurne-Brussel won in 2003) de zegebloemen op. Bij de elite zonder contract won Stef Rogier voor ploegmaat Toon Stippelmans.

Schepen Ingrid Kempeneers feliciteerde de organisatoren nog: “Proficiat aan de organisatie, Jean Pierre Loix, Kevin Lelievre en iedereen wie mee hielp om dit evenement tot een goed einde te brengen.”