Ludwig van Beethoven is hot! Hotter dan hot zelfs, want dit jaar blaast de componist 250 verjaardagskaarsjes uit. Natuurlijk is hij al lang dood, maar als je onsterfelijk bent, maakt dat niet zo veel uit.

Wat zeg je, ‘Ludwig wié?’, ‘onsterfelijk’? Is die dan echt zo goed? Jazeker, en het orkest Anima Eterna Brugge zal het nog bewijzen ook. Speciaal voor jou spelen deze muzikanten enkele spetterende hoogtepunten uit Beethovens werk. Verteller Pieter Bergé laat je daarbij horen dat muziek veel meer is dan noten alleen! Want dat is het echte wonder van muziek: ze krijgt alles gezegd, zelfs zonder woorden. Je moet alleen maar goed (leren) luisteren!

Anima Eterna Brugge is een wereldvermaard Vlaams orkest dat speelt op instrumenten uit de tijd van Beethoven zelf. De muzikanten doen er alles aan om de muziek te laten klinken zoals Beethoven ze zelf gehoord moet hebben (als hij tenminste niet doof was geworden). Pieter Bergé schreef onlangs een hele muziekgeschiedenis voor kinderen: Hoe groen klinkt een gitaar … en 99 andere dingen die je moet weten over klassieke muziek. Samen met het orkest haalt hij de rock’n roll uit Beethovens romantiek naar boven. Voor kinderen vanaf zes jaar, en voor iedereen die daarna jong van geest gebleven is.

Programma:

Fragmenten uit Beethovens mooiste symfonieën (Symfonieën 3, 5, 6 en 7)

Randactiviteiten voor kinderen vanaf 14u15

ANIMA ETERNA BRUGGE