Prof. Dr. Bernard Himpens nieuwe voorzitter Sint-Trudo Ziekenhuis

Algemeen


Op 10 maart maakte Sint-Trudo haar toekomstige voorzitter bekend. De huidige voorzitter van het ziekenhuis, meester Luc Jenné, had na acht jaar de maximale termijn bereikt om aangesteld te kunnen blijven als voorzitter.

Bernard Himpens is sinds 2014 al actief als bestuurder voor Sint-Trudo Ziekenhuis. Hij is deeltijds gewoon hoogleraar en oud-decaan aan de faculteit Geneeskunde van de KU Leuven. Zijn huidige functie als algemeen directeur van vzw Mariaziekenhuis in Pelt zal hij neerleggen wanneer hij in Sint-Trudo Ziekenhuis voorzitter wordt.

Sint-Trudo Ziekenhuis is voor professor Himpens heel vertrouwd terrein, niet alleen vanuit zijn rol als bestuurder maar ook door zijn ervaring als hoofdarts in de periode 2011-2014.

“Het is voor mij een mooie kans om een nieuwe uitdaging aan te gaan binnen het evoluerend ziekenhuislandschap. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om vanuit mijn nieuwe rol aan de slag te gaan in Sint-Trudo Ziekenhuis. Ik ben ervan overtuigd dat we vanuit de ambitie en sterktes van het ziekenhuis mooie projecten kunnen opzetten en dat met onze partners binnen het ziekenhuisnetwerk Zuid-West Limburg.“, aldus Bernard Himpens.

Mr. Luc Jenné blijft nog voorzitter van de Raad van Bestuur tot het verstrijken van zijn mandaat en nadien van de Algemene Vergadering van Sint-Trudo.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
STVV-praeses David Meekers is gelukkig met stopzetting van de competitie

Waarschijnlijk is niet iedereen happy met de beslissing om de nationale voetbalcompetitie te stoppen, zeker die ploegen niet die nog iets te “winnen” konden hebben en daarvoor zelfs de volksgezondheid wilden op het spel zetten. “Ik ben degene die een schrijven opgesteld heeft om de stopzetting van de competitie aan …

Algemeen
De laatste stand van zaken wat betreft corona in het RZST.

Op dit moment zijn er 64 corona patiënten opgenomen in Sint-Trudo, waarvan 9 op intensieve zorgen. We hebben opnieuw twee transfers gedaan van patiënten die intensieve zorgen nodig hadden, naar Antwerpen en naar Oost-Vlaanderen. Zes mensen zijn terug naar huis kunnen keren, waardoor er ondertussen in totaal nu al 52 …

Algemeen
Ziekenhuizen zijn en blijven de veiligste plek voor dringende zorg

Stel dringende zorg niet uit, ook niet in tijden van corona. Dat is de belangrijke boodschap die Zorgnet-Icuro wil meegeven aan Vlamingen die twijfelen om naar de huisarts of het ziekenhuis te gaan bij signalen van ernstige gezondheidszorgproblemen. De ziekenhuizen zijn op deze situatie voorzien, via triagepunten die ze samen …

%d bloggers liken dit: