Op 10 maart maakte Sint-Trudo haar toekomstige voorzitter bekend. De huidige voorzitter van het ziekenhuis, meester Luc Jenné, had na acht jaar de maximale termijn bereikt om aangesteld te kunnen blijven als voorzitter.

Bernard Himpens is sinds 2014 al actief als bestuurder voor Sint-Trudo Ziekenhuis. Hij is deeltijds gewoon hoogleraar en oud-decaan aan de faculteit Geneeskunde van de KU Leuven. Zijn huidige functie als algemeen directeur van vzw Mariaziekenhuis in Pelt zal hij neerleggen wanneer hij in Sint-Trudo Ziekenhuis voorzitter wordt.

Sint-Trudo Ziekenhuis is voor professor Himpens heel vertrouwd terrein, niet alleen vanuit zijn rol als bestuurder maar ook door zijn ervaring als hoofdarts in de periode 2011-2014.

“Het is voor mij een mooie kans om een nieuwe uitdaging aan te gaan binnen het evoluerend ziekenhuislandschap. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om vanuit mijn nieuwe rol aan de slag te gaan in Sint-Trudo Ziekenhuis. Ik ben ervan overtuigd dat we vanuit de ambitie en sterktes van het ziekenhuis mooie projecten kunnen opzetten en dat met onze partners binnen het ziekenhuisnetwerk Zuid-West Limburg.“, aldus Bernard Himpens.

Mr. Luc Jenné blijft nog voorzitter van de Raad van Bestuur tot het verstrijken van zijn mandaat en nadien van de Algemene Vergadering van Sint-Trudo.